Kategórie

Blog

  • Vstúpte do klubu výnimočných

    Vstúpte do klubu výnimočných

    Nippon Knives vám ponúka vstupenku do klubu 50. Áno, len päťdesiat ľudí na celom svete sa stane majiteľmi exkluzívnej súpravy japonských nožov SUZAKU.

  • Začala sa éra REIWA

    Začala sa éra REIWA

    Určite ste zaznamenali zmenu na japonskom cisárskom tróne. Cisár Akihito bezprecedentne abdikoval zo zdravotných dôvodov. Na uvoľnený chryzantémový trón zasadol jeho syn Naruhito, 126 cisár rodu vládnuceho od 14. storočia. Začala sa éra Reiwa, ktorú symbolizuje poriadok a harmóniu.

  • Dvojičky? Nie tak úplne.

    Dvojičky? Nie tak úplne.

    Japonsko je krajinou plnou tradícií. Svedčí o tom i fakt, že jednotlivé časti územia ich obyvatelia volajú pôvodnými historickými názvami. Dnešnú prefektúru Kochi preto s obľubou nazývajú Tosa. Pre nás to platí dvojnásobne, nakoľko Tosa bola vždy spájaná so skvelými kováčmi. A je tomu tak dodnes.

  • V kolíske japonského nožiarstva

    V kolíske japonského nožiarstva

    Dlhoročná prax v zahraničnom obchode ma naučila, že ak chce človek prevádzkovať určitú činnosť dlhodobo a seriózne, je nevyhnutné spoznať osobne ľudí, s ktorými hodlá kooperovať. No nestačí krátke stretnutie na výstavách a veľtrhoch.

  • Čo to vlastne držím v ruke?

    Čo to vlastne držím v ruke?

    Záujemca o kvalitný nôž surfujúci po internete a porovnávajúci parametre jednotlivých modelov to nemá vôbec jednoduché. Valia sa na neho pojmy ako aogami, shirogami, SPG, VG, SUS, SKD, pakka, stamina, micarta... Kto sa v tom má vyznať?

  • Navštívte s nami fabriku Tojiro

    Navštívte s nami fabriku Tojiro

    Cestovanie po Japonsku je síce pohodlné a vzrušujúce, no vôbec nie lacné. Nakoniec tak ako všetko ostatné. Veď čo sa dá čakať od krajiny, kde priemerný mesačný príjem výrazne prekračuje hranicu 3000,-EUR.

  • Uhorková sezóna

    Uhorková sezóna

    Poznáme to všetci. Najprv sa tešíme na sezónu prázdnin. Veď kto by pohrdol zaslúženou dovolenkou po náročnej práci. More, hory či len tak odpočinok v domácom prostredí.

  • Tam kde sa rodí Tamahagane

    Tam kde sa rodí Tamahagane

    Pri pojme Tamahagane sa zasväteným vynárajú predstavy japonských mečov vyrobených z tej najdokonalejšej ocele. Veď nakoniec doslovný preklad výrazu tamahagane je ušľachtilá oceľ.

  • Aritsugu

    Aritsugu

    „Keď pôjdeš do Kyota, musíš navštíviť Aristugu,“ povedal mi Shinsuke Hokiyama, majiteľ firmy vyrábajúcej nože značky Sakon. „Je to najstaršia predajňa nožov v Japonsku a ročne tam dodávam 10 000 nožov,“ doplnil so svojím typickým úsmevom.

  • oficiálny distribútor pre SR
    oficiálny distribútor pre SR
    osobný odber v Bratislave
    osobný odber v Bratislave
    zľavy pre verných zákazníkov
    zľavy pre verných zákazníkov
    doprava a platba
    doprava a platba
    viaceré možnosti platieb
    viaceré možnosti platieb
    Naši partneri

    © Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

    Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk