Kajiwara
Kuchynské nože Kajiwara k nám prichádzajú z oblasti Tosa, ktorá patrí do prefektúry Kochi na juhojaponskom ostrove Shikoku. Priľahlé povodie rieky Niyido je posiate úrodnými ryžovými poliami a hustými lesmi. Je to kraj rybárov a tradičných remesiel.
I keď Tosa ako mesto vzniklo len v roku 1959, história tejto provincie siaha ešte pred obdobie Edo. Dnes takmer sedemdesiatnik Tsutomu Kajiwara-san patrí do tretej generácie uznávaných kováčov. So svojím zaťom vytvára výlučne ručným tradičným spôsobom tie najdokonalejšie kuchynské nože v oblasti. Stačí prejsť prstom po čepeli z nekompromisnej Hitachi Aogami 2 ocele a hneď je vám jasné, s kým máte dočinenia. Tento kráľovský materiál dosahuje tvrdosť až 63 HRC a je v Japonsku považovaný za najkvalitnejšiu oceľ v odvetví. Kajiwara-san premieňa jednotlivé vrstvy ušľachtilého materiálu na bohatý damaskový vzor nazývaný aj suminagashi, pripomínajúci jeho rukopis. Má neopakovateľnú hĺbku a vyhranenosť. Druhou jeho špecialitou sú elegantné čepele Kurouchi. Ich nadčasový rustikálny čierny povrch je populárny po celom Japonsku.
Kuchynské nože Kajiwara sú symbolom remeselnej dokonalosti aplikovanej do tých najkvalitnejších materiálov. Čepeľ vyrobená z Hitachi Aogami 2 prechádza záštitou z pakka wood do rúčky z exotického dreva rosewood.
©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené
Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.
-
Kaméliový olej Tsubakina sklade19,00 €Kajiwara Ko Bocho KK-1 malý kuchynský nôžna sklade115,00 €Kajiwara Petty KD-1 univerzálny kuchynský nôžna sklade140,00 €Kajiwara Santoku KK-3na sklade170,00 €Kajiwara Nakiri KK-2 zeleninový nôžna sklade170,00 €Kajiwara Gyuto KK-4 nôž šéfkuchárana sklade195,00 €Naši partneri
© Japonské nože 2023, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk