Chlebové nože
Táto kategória nožov je častokrát neprávom zaznávaná. Samozrejme nie zo strany profesionálnych kuchárov, ale domácností.
Dochádza tu k nesprávnemu porovnávaniu s elektrickými krájačmi. Je však dobré si uvedomiť, že existuje veľa činností, ktoré na rozdiel od chlebových nožov krájače nezvládnu. Medzi ne patrí napríklad rozkrajovanie pecňov chleba, alebo ešte horúceho pečiva, porcovanie koláčov a zákuskov, narezávanie gaštanov, atď. Nôž sa dá použiť všade tam, kde ozubená čepeľ je tým optimálnym riešením.
Chlebové nože sa vyznačujú dlhými pevnými ozubenými čepeľami s dĺžkou od 20 do 25cm. Všeobecne platí, že čím dlhšia a pevnejšia čepeľ, tým precíznejší výsledok práce. V Japonsku sa tieto nože volajú Pankiri.
©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené
Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.
-
Chlebový nôž SNS-1126na sklade69,00 €Pankiri H-8 - nôž na chliebna dopyt79,00 €Chlebový nôž F-828na sklade98,00 €Chlebový nôž MU-06na sklade100,00 €Pankiri Kasane SCS 210Bna sklade125,00 €Naši partneri
© Japonské nože 2021, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk