Chlebové nože
Táto kategória nožov je častokrát neprávom zaznávaná. Samozrejme nie zo strany profesionálnych kuchárov, ale domácností.
Dochádza tu k nesprávnemu porovnávaniu s elektrickými krájačmi. Je však dobré si uvedomiť, že existuje veľa činností, ktoré na rozdiel od chlebových nožov krájače nezvládnu. Medzi ne patrí napríklad rozkrajovanie pecňov chleba, alebo ešte horúceho pečiva, porcovanie koláčov a zákuskov, narezávanie gaštanov, atď. Nôž sa dá použiť všade tam, kde ozubená čepeľ je tým optimálnym riešením.
Chlebové nože sa vyznačujú dlhými pevnými ozubenými čepeľami s dĺžkou od 20 do 25cm. Všeobecne platí, že čím dlhšia a pevnejšia čepeľ, tým precíznejší výsledok práce. V Japonsku sa tieto nože volajú Pankiri.
©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené
Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.
-
Chlebový nôž WA-08na sklade55,00 €Pankiri Kasane SCS 210Bna sklade97,00 € 125,00 €Chlebový nôž MU-06na dopyt100,00 €Chlebový nôž F-828na sklade117,00 €Nôž na chlieb 14951na sklade130,00 € 169,00 €Naši partneri
© Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk