KAJIWARA
I keď Tosa ako mesto vzniklo len v roku 1959, história tejto prefektúry siaha ešte pred obdobie Edo. Dnes takmer sedemdesiatnik majster Tsutomu Kajiwara-san patrí do tretej generácie uznávaných kováčov. So svojím zaťom vytvára výlučne ručným tradičným spôsobom tie najdokonalejšie nože v oblasti. Stačí prejsť prstom po čepeli z nekompromisnej Hitachi Aogami 2 ocele a hneď je vám jasné, s kým máte dočinenia. Tento kráľovský materiál dosahuje tvrdosť až 63 HRC a je v Japonsku považovaný za najkvalitnejšiu oceľ v odvetví. Kajiwara-san premieňa jednotlivé vrstvy ušľachtilého materiálu na bohatý damaskový vzor nazývaný aj suminagashi, pripomínajúci jeho rukopis. Má neopakovateľnú hĺbku a vyhranenosť. Druhou jeho špecialitou sú elegantné čepele Kurouchi. Ich nadčasový rustikálny čierny povrch je populárny po celom Japonsku.
Nože Kajiwara sú symbolom remeselnej dokonalosti aplikovanej do tých najkvalitnejších materiálov. Čepeľ vyrobená z Hitachi Aogami 2 prechádza záštitou z pakka wood do rúčky z exotického dreva rosewood.
Majster Tsutomu Kajiwara pri práci
©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.
-
Kajiwara Ko Bocho KK-1 malý kuchynský nôžna sklade115,00 €Kajiwara Petty KD-1 univerzálny kuchynský nôžna sklade140,00 €Kajiwara Nakiri KK-2 zeleninový nôžna sklade170,00 €Kajiwara Santoku KK-3na sklade170,00 €Kajiwara Gyuto KK-4 nôž šéfkuchárana sklade195,00 €Kajiwara Yanagiba KK-5na sklade195,00 €Naši partneri
© Japonské nože 2023, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk