Kategórie
Kajiwara Santoku KD-3
Kajiwara Santoku KD-3 Kajiwara Santoku KD-3 Kajiwara Santoku KD-3

Kajiwara Santoku KD-3

Dostupnosť: na sklade
Doprava zadarmo: Viac informácií
Zľava: 2 % zľava pri nákupe nad 200 €
Viac informácií o našom systéme bonusov
Rúčka: Drevená
Dĺžka čepele: 16, 5 cm
Typ čepele: Damašková
Použitie: Mäso, zelenina
Výrobca: Kajiwara

Ručne kovaný nôž od majstra Kajiwaru. 31 vrstvová damascénska čepeľ so vzorom suminagashi. Jadro z vysokouhlíkovej ocele Aogami 2. Univerzálny nôž vhodný na zeleninu, mäso a ryby. Konvexný tvar čepele zlepšuje oddeľovanie krájaných potravín. Dĺžka čepele 165 mm. Na ošetrovanie čepele odporúčame kaméliový olej z našej ponuky.

Vyberte si variantu!
190,00 €s DPH
+ -

Detail produktu

Nože Kajiwara Damascus majú svoje hagane /jadro/ ukuté z ocele Hitachi Aogami 2. Táto oceľ prezývaná i Blue paper 2, podľa farby papiera, do ktorého býva balená, predstavuje v Japonsku absolútny vrchol v nožiarskom priemysle. Jej vysoký obsah uhlíka zabezpečuje tvrdosť Až 63 HRC. Výsledkom je ostrie, ktoré vydrží veľmi dlho. Jadro je z každej strany chránené 15 vrstvovým niklovým damaskom. Dosiahnutý vzor sa nazýva suminagashi, teda kresba atramentu vyliatého do mydlovej vody. Čepeľ je dozdobená vyrazeným kanji znakom. Oválne rúčky sú vyrobené z dreva rosewood a plynulo prechádzajú do prstenca z pakka wood. Je to najtradičnejší spôsob výroby japonských nožov.

Oceľ Hitachi Aogami 2 je známa vysokým obsahom uhlíka. Keďže nepatrí medzi antikorózne materiály, vyžaduje po použití noža údržbu vo forme dôkladného vysušenia a nanesenia jemnej vrstvy oleja Hamono Abura, Kaméliový olej/. Prípadná farebná nestálosť /patina/ je prirodzenou vlastnosťou tohto materiálu.

Vzhľadom na limitovanú kapacitu malosériovej ručnej výroby disponujeme len obmedzeným počtom týchto nožov. Ďakujeme za porozumenie.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

O výrobcovi

Kajiwara

Kuchynské nože Kajiwara k nám prichádzajú z oblasti Tosa, ktorá patrí do prefektúry Kochi na juhojaponskom ostrove Shikoku. Priľahlé povodie rieky Niyido je posiate úrodnými ryžovými poliami a hustými lesmi. Je to kraj rybárov a tradičných remesiel.

I keď Tosa ako mesto vzniklo len v roku 1959, história tejto provincie siaha ešte pred obdobie Edo. Dnes takmer sedemdesiatnik Tsutomu Kajiwara-san patrí do tretej generácie uznávaných kováčov. So svojím zaťom vytvára výlučne ručným tradičným spôsobom tie najdokonalejšie kuchynské nože v oblasti. Stačí prejsť prstom po čepeli z nekompromisnej Hitachi Aogami 2 ocele a hneď je vám jasné, s kým máte dočinenia. Tento kráľovský materiál dosahuje tvrdosť až 63 HRC a je v Japonsku považovaný za najkvalitnejšiu oceľ v odvetví. Kajiwara-san premieňa jednotlivé vrstvy ušľachtilého materiálu na bohatý damaskový vzor nazývaný aj suminagashi, pripomínajúci jeho rukopis. Má neopakovateľnú hĺbku a vyhranenosť. Druhou jeho špecialitou sú elegantné čepele Kurouchi. Ich nadčasový rustikálny čierny povrch je populárny po celom Japonsku.

Kuchynské nože Kajiwara sú symbolom remeselnej dokonalosti aplikovanej do tých najkvalitnejších materiálov. Čepeľ vyrobená z Hitachi Aogami 2 prechádza záštitou z pakka wood do rúčky z exotického dreva rosewood. 

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

K tomuto produktu vám odporúčame

oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2020, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info