Kategórie

BRÚSKY

Na ostrenie japonských kuchynských nožov sú najvhodnejšie japonské brúsne kamene. Nie vždy však situácia alebo čas nahráva tejto voľbe. Zavše sme nútení použiť alternatívne riešenie. A tu nastupujú nenahraditeľní pomocníci - brúsky a brúsne tyče.

Je dôležité si uvedomiť, že japonské ostrie má iné uhly ako to európske. Preto na ostrenie japonských čepelí používajte výhradne japonské brúsky. Brúsne kolieska v ich útrobách majú nastavený ten správny uhol.

Brúsky nožov sa zväčša vyrábajú v dvoch vyhotoveniach. Jedny používajú na lubrikáciu brúsnych koliesok vodu, druhé to zvládnu i bez nej. Brúsne segmenty majú zostavené tak, aby zvládli základné ostrenie, pri ktorom vytvárajú na ostrí tkz. mikropílku. Niektoré sú doplnené i diamantovým kotúčikom alebo brúsnym kameňom. Stačí si len vybrať.

Použitie brúsok je jednoduché. Vložíte čepeľ do určeného otvoru a pohybujete ňou oboma smermi. Výsledok Vás zaiste prekvapí. Tak či tak by ste však mali Vášmu nožu dopriať z času na čas kontakt s kvalitným brúsnym kameňom. Ostrie síce nebude také agresívne, no vydrží podstatne dlhšie.

Náš tip: odporúčame Vám vyhnúť sa elektrickým brúskam, pri ktorých nemáte pod kontrolou množstvo odobratého materiálu.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

Zobrazených 1-7 z celkovo 7 záznamov.
oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk