Santoku nože
Santoku možno označiť aj ako nôž japonského šéfkuchára. Ak našinec používa jeden nôž, je to Gyuto. U Japonca jednoznačne Santoku.
Slovo santoku v japončine znamená 3 výhody. Tie spočívajú v tom, že jedným nožom môžete rovnako kvalitne krájať mäso, ryby a zeleninu. Svojou šírkou pripomína nôž Nakiri, no na rozdiel od neho prechádza čepeľ do oblúka a končí hrotom. Ten je dôležitý pri práci s mäsom a rybami zatiaľ čo široká čepeľ slúži ako lopatka na naberanie pokrájaných surovín. Nôž Santoku je natoľko všestranný, že ho zaradili do svojich kolekcií i európsky výrobcovia. Dĺžka čepele najčastejšie dosahuje 16 až 18cm.
©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené
Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.
-
Santoku 36841na sklade46,00 €Santoku F-316na sklade57,00 €Santoku F-701Ana sklade70,00 €Santoku WA-04na sklade75,00 €Santoku F-698na sklade80,00 €Naši partneri
© Japonské nože 2023, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk