Kategórie

Santoku nože

Santoku možno označiť aj ako nôž japonského šéfkuchára. Ak našinec používa jeden nôž, je to Gyuto. U Japonca jednoznačne Santoku.

Slovo santoku v japončine znamená 3 výhody. Tie spočívajú v tom, že jedným nožom môžete rovnako kvalitne krájať mäso, ryby a zeleninu. Svojou šírkou pripomína nôž Nakiri, no na rozdiel od neho prechádza čepeľ do oblúka a končí hrotom. Ten je dôležitý pri práci s mäsom a rybami zatiaľ čo široká čepeľ slúži ako lopatka na naberanie pokrájaných surovín. Nôž Santoku je natoľko všestranný, že ho zaradili do svojich kolekcií i európsky výrobcovia. Dĺžka čepele najčastejšie dosahuje 16 až 18cm.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

Zobrazených 1-9 z celkovo 67 záznamov.
oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk