Kajiwara Kurouchi
Kajiwara-san je dosť skúsený na to, aby vedel, že život je veľmi krátky. Márniť ho prácou, ktorá neprinesie želaný efekt, je v jeho ponímaní neodpustiteľným luxusom. Preto svoju malosériovú rodinnú výrobu zameral na náročné spracovávanie tých najlepších materiálov. Skvosty, ktoré vychádzajú z jeho dielne, sú natoľko vyhľadávané, že zákazníci si na ne počkajú zvyčajne jeden až dva roky. Vedia totiž, že za férovú cenu získajú poctivý výrobok.
Základom nožov Kajiwara Kurouchi je jadro ukuté zo špičkovej ocele Hitachi Aogami 2, ktorá svojou extrémnou tvrdosťou /63 HRC/ zabezpečí dlhú výdrž ostria. Čepeľ má neleštenú čiernu úpravu kurouchi, pri ktorej najlepšie vynikne ručná práca majstra kováča. Typ ocele ako i meno majstra je vyrazené do každej čepele. Exkluzívny charakter noža podčiarkuje oválna rúčka z ušľachtilého dreva rosewood s prstencom z pakka wood. Oceľ Aogami je známa vysokým obsahom uhlíka. Keďže nepatrí medzi antikorózne materiály, vyžaduje po použití noža údržbu vo forme dôkladného opláchnutia, vysušenia a nanesenia jemnej vrstvy oleja /Hamono Abura, Kaméliový olej/. Prípadná farebná nestálosť /patina/ je prirodzenou vlastnosťou tohto materiálu.
Vzhľadom na limitovanú kapacitu malosériovej ručnej výroby disponujeme len obmedzeným počtom týchto nožov. Ďakujeme za porozumenie.
©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené
Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.
-
Kajiwara Ko Bocho KK-1 malý kuchynský nôžna sklade115,00 €Kajiwara Nakiri KK-2 zeleninový nôžukončená výroba170,00 €Kajiwara Santoku KK-3na sklade170,00 €