Kategórie

GRAND CHEF

Sakai Takayuki patrí medzi najrešpektovanejšie značky v celom Japonsku. Je to predovšetkým vďaka ich ľudskému potenciálu. Získať majstrov s dlhoročnými skúsenosťami a zabezpečiť nové generácie, ktoré ich plynulo nahradia, nie je v súčasnosti vôbec jednoduché. No v Aoki Hamono sa túto neľahkú úlohu darí plniť o čom svedčí silný dopyt po ich výrobkoch.

Firma tohto ranku prirodzene rada prijíma nové výzvy. Dokazovať, že patrí medzi top výrobcov ručne kovaných tradičných nožov už samozrejme nemusí, jej logo je dostatočnou garanciou. No ukázať rovnaké kvality s modernými materiálmi, to je hodená rukavica. Preto firma zamestnáva remeselníkov, ktorí sa špecializujú na túto oblasť. Vyrábajú čepele z moderných antikoróznych ocelí, ktoré často zjednodušene nazývajú INOX. Obľúbená je najmä japonská „strieborná“ Gingami 3

Ambície firmy však idú ešte ďalej. Čo takto vyrobiť japonský nôž z najkvalitnejšej zahraničnej ocele? Kde ju vziať? No predsa vo Švédsku, to je jasné. História tamojšej oceliarne Uddeholm sa začala písať v roku 1668. Dostatočný čas naučiť sa vyrábať tú najfajnovejšiu. Dnes je súčasťou koncernu Bohler-Uddeholm. 

Voľba padla na super jemnú AEB-L. Tá sa vyznačuje mizivým obsahom síry a fosforu a je preto považovaná za extrémne čistú. Má jemné karbidy, čo prispieva k homogénnosti štruktúry. Brúsi sa preto veľmi dobre. V porovnaní s japonskými konkurentmi má nižší obsah uhlíka a tak je menej krehká. Zvýšený obsah mangánu a kremíka jej prepožičiava veľmi dobrú odolnosť voči oteru. To spolu s tvrdosťou 60 HRC vytvára ideálnu oceľ na výrobu čepelí. 

Vlastnosti tejto ocele umožňujú monolitnú konštrukciu. Čepeľ nie je teda vrstvená, ale je vyrazená z plátu AEB-L. Podobne ako to býva pri špeciálnych sériách značiek Kasumi alebo Mcusta-Zanmai /oceľ VG-10/. Miernou nevýhodou takéhoto riešenia je zvýšená cena, keďže drahá core steel netvorí len jadro, ale kompletnú čepeľ. No zákazník vie, za čo platí. 

Všetko ostatné je prísne japonské. Konštrukcia half tang , prstenec z pravého byvolieho rohu a zaujímavá šesťhranná rúčka z japonskej magnólie. Jej spodná časť je oblá a tak grip je nielen pevný, ale na pocit i príjemne mäkký. Nemôže chýbať ani značka a názov série vyrazené v kanji znakoch na čepeli.

Nože sú určené hlavne profesionálnym kuchárom. Sú preto „japonsky“ ľahké, čo ocenia kuchári pri dlhých smenách. Ich názov GRAND CHEF je preto veľmi priliehavý. 

©2019 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené.

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

Zobrazených 1-3 z celkovo 3 záznamov.
oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2019, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info