Kategórie

Sashimi nože

Sashimi nože patria do skupiny filetovacích nožov a sú v krajine vychádzajúceho slnka nazývané Yanagiba. Je to z dôvodu, že jeho štíhla dlhá čepeľ pripomína list smutnej vŕby, ktorá sa v japončine volá yanagi.

Najčastejšie vidíte tento druh noža v rukách sushi majstrov. Sú ideálne na plátkovanie tuniakov a iných rýb a skúsený majster si s ním vystačí pri príprave kompletného sushi alebo sashimi setu. Prevažná väčšina sashimi nožov má jednostranný brus. Ten poskytuje veľké výhody pri filetovaní a pri veľmi presných a jemných rezoch. Stretávame sa aj s obojstranným brusom do "V" a to hlavne mimo Japonska. Je to vítané riešenie i pre ľavákov, keďže sa pre nich vyrábajú jednostranné brusy len na objednávku a za citeľne vyššiu cenu.

Pri sashimi nožoch je ich dĺžka dosť podstatný údaj. Najčastejšie sa filetujú väčšie ryby a preto je dlhá čepeľ vítaná. Tá obvykle začína na 21cm a končí na úctyhodnom čísle 33cm. Pracovať s takýmto nožom si pochopiteľne vyžaduje veľkú zručnosť. Yanagiba, ktorá má na konci miesto typického hrotu rovnú plôšku, sa nazýva Tako. Tento nôž je určený na prácu s chobotnicami.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.



                                

Zobrazených 1-9 z celkovo 18 záznamov.
oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info