Kategórie

Vykosťovacie nože

Tak ako ich názov napovedá, tieto nože slúžia na odstraňovanie kostí z mäsa. Ich čepele sú preto štíhle a ukončené hrotom.

Úlohou vykosťovacích nožov je preniknúť čo najbližšie ku kosti. Pri koreni majú výčnelok slúžiaci ako ochrana pred poranením prsta. Tak ako pri filetovacích nožoch čepele môžu byť pružné alebo pevné. Záleží od preferencií kuchára. Najbežnejšou dĺžkou čepele je 16 až 18cm.

V Japonsku sa na vykosťovanie používa i nôž Honesuki. Na rozdieľ od klasického vykosťovacieho noža má honesuki široký koreň čepele. Tento nôž preto spĺňa i funkciu univerzálneho noža.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.



                               

Zobrazených 1-9 z celkovo 13 záznamov.
oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info