Kategórie

Nože šéfkuchárov

  Nôž šéfkuchára nesie v Japonsku označenie Gyuto. Len ťažko si možno predstaviť šéfkuchára, ktorý by v ruke nestískal tento veľmi všestranný nôž. Nôž tvorí aj akýsi status svojho majiteľa.

 Z ľahkou nadsázkou môžeme povedať, že medzi „veľkosťou“ šéfa kuchyne a veľkosťou jeho noža platí priama úmera. Len pozor, s tými najdlhšími čepeľami dokáže efektívne pracovať len veľmi skúsený kuchár.
Nože gyuto majú dĺžku čepele zvyčajne od 18 do 30cm. Najčastejšie sa stretávame s dĺžkami medzi 20 až 24cm. Čepeľ je pri koreni široká a plynulo prechádza do hrotu. Tento tvar zabezpečuje nožu jeho univerzálnosť použitia.

Gyuto nie je typický japonský nôž. Priniesli ho Američania, ktorí naučili Japoncov móde steakov.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.



                               

Zobrazených 1-9 z celkovo 82 záznamov.
oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info