Nože šéfkuchárov
Nôž šéfkuchára nesie v Japonsku označenie Gyuto. Len ťažko si možno predstaviť šéfkuchára, ktorý by v ruke nestískal tento veľmi všestranný nôž. Nôž tvorí aj akýsi status svojho majiteľa.
Z ľahkou nadsázkou môžeme povedať, že medzi „veľkosťou“ šéfa kuchyne a veľkosťou jeho noža platí priama úmera. Len pozor, s tými najdlhšími čepeľami dokáže efektívne pracovať len veľmi skúsený kuchár.
Nože gyuto majú dĺžku čepele zvyčajne od 18 do 30cm. Najčastejšie sa stretávame s dĺžkami medzi 20 až 24cm. Čepeľ je pri koreni široká a plynulo prechádza do hrotu. Tento tvar zabezpečuje nožu jeho univerzálnosť použitia.
Gyuto nie je typický japonský nôž. Priniesli ho Američania, ktorí naučili Japoncov móde steakov.
©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené
Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.
-
Gyuto 36842 - nôž šéfkuchárana sklade48,00 €Gyuto 36851 - nôž šéfkuchárana sklade53,00 €Malý kuchársky nôž WA-03na sklade55,00 €Gyuto F-317 nôž šéfkuchárana sklade60,00 €Gyuto WA-05 nôž šéfkuchárana sklade80,00 €Naši partneri
© Japonské nože 2023, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk