Kategórie
Kombinovaná brúska 33001
Kombinovaná brúska 33001

Kombinovaná brúska 33001

Dostupnosť: na sklade
Doprava zadarmo: Viac informácií
Zľava: 2 % zľava pri nákupe nad 200 €
Viac informácií o našom systéme bonusov
Rúčka: NULL
Dĺžka čepele: NULL
Typ čepele: NULL
Použitie: Ostrenie
Výrobca: Kasumi

Brúska s keramickým brúsnym kotúčom na oceľové nože a diamantovým brúsnym kotúčom na nože keramické. Jednoduché a rýchle nabrúsenie vašich nožov.

Vyberte si variantu!
53,00 €s DPH
+ -

Detail produktu

Na ostrenie japonských nožov sú najvhodnejšie japonské brúsne kamene. Nie vždy však situácia alebo čas nahráva tejto voľbe. Zavše sme nútení použiť alternatívne riešenie. A tu nastupujú nenahraditeľní pomocníci - brúsky a brúsne tyče.

Je dôležité si uvedomiť, že japonské ostrie má iné uhly ako to európske. Preto na ostrenie japonských čepelí používajte výhradne japonské brúsky. Brúsne kolieska v ich útrobách majú nastavený ten správny uhol. Brúsky nožov sa zväčša vyrábajú v dvoch vyhotoveniach. Jedny používajú na lubrikáciu brúsnych koliesok vodu, druhé to zvládnu i bez nej. Brúsne segmenty majú zostavené tak, aby zvládli základné ostrenie pri ktorom vytvárajú na ostrí tkz. mikropílku. Niektoré sú doplnené i diamantovým kotúčikom alebo brúsnym kameňom. Stačí si len vybrať. Použitie brúsok je jednoduché. Vložíte čepeľ do určeného otvoru a pohybujete ňou oboma smermi. Výsledok Vás zaiste prekvapí. Tak či tak by ste však mali Vášmu nožu dopriať z času na čas kontakt s kvalitným brúsnym kameňom. Ostrie síce nebude také agresívne, no vydrží podstatne dlhšie.

Náš tip: odporúčame Vám vyhnúť sa elektrickým brúskam, pri ktorých nemáte pod kontrolou množstvo odobratého materiálu.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

O výrobcovi

Kasumi

Značka KASUMI patrí firme Sumikama Cutlery Mfg. Pvt.Ltd. Jej súčasný majiteľ predstavuje tretiu generáciu tohto nožiarskeho rodu. Pán Katsumi Sumikava našiel pre svoje nože veľmi priliehavé meno – KASUMI. Nielen preto, že sa podobá na jeho meno, ale hlavne preto, že ich damascénske čepele pripomínajú obrysy hôr pod hmlistou oblohou. V japonskej kultúre sa často stretávate s názvami, ktoré sú priamym odkazom na konkrétne predmety alebo javy. A toto je jeden z príkladov.

Firma Sumikama Cutlery sídli v provincii Gifu v meste Seki. Je to významné stredisko japonského nožiarstva, akási obdoba nemeckého Solingenu alebo anglického Sheffeldu. Pravdaže s bohatšou históriou. Prvý kováči sa tu začali usadzovať už koncom 13. storočia. Lákadlom boli zásoby rašeliny, bohatý železorudný piesok, čerstvá voda a blízkosť dôležitých riek. Tieto ideálne podmienky spôsobili, že medzi rokmi 1300 až 1500 pracovalo v Seki viac ako 300 kováčskych dielní. Kvalita mečov zo Seki si čoskoro získala neotrasiteľnú pozíciu a tie najlepšie katany samurajských bojovníkov pochádzali spravidla z tejto oblasti.

Dnes na produkciu kuchynských nožov značky KASUMI dozerá sám majster Kanefusa Fujiwara, člen 25.generácie klanu, presláveného výrobou mečov katana. Hrdý názov oblasti nájdete na každej čepeli značky KASUMI.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

K tomuto produktu vám odporúčame

oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk