Kategórie
Kombinovaná brúska 33002

Kombinovaná brúska 33002

Dostupnosť: na sklade
Doprava zadarmo: Viac informácií
Zľava: 2 % zľava pri nákupe nad 200 €
Viac informácií o našom systéme bonusov
Rúčka: NULL
Dĺžka čepele: NULL
Typ čepele: NULL
Použitie: Ostrenie
Výrobca: Kasumi

Tri v jednom. Diamantový kotúčik na jednostranné brúsenie nožov východného typu, resp. na keramické čepele. Keramický kotúčik so zrnitosťou 320 je vhodný na základné obojstranné brusenie. Brúsne kotúčiky sú pružne uložené, čo zabezpečuje dokonalý kontakt s čepelou. Na jemnejšie dobrúsenie slúži keramický kameň so zrnitosťou 1000. Táto multifunkčná brúska nabrúsi všetky nože vo vašej domácnosti.

Vyberte si variantu!
76,00 €s DPH 106,00 €
+ -

Detail produktu

Na ostrenie japonských nožov sú najvhodnejšie japonské brúsne kamene. Nie vždy však situácia alebo čas nahráva tejto voľbe. Zavše sme nútení použiť alternatívne riešenie. A tu nastupujú nenahraditeľní pomocníci - brúsky a brúsne tyče.

Je dôležité si uvedomiť, že japonské ostrie má iné uhly ako to európske. Preto na ostrenie japonských čepelí používajte výhradne japonské brúsky. Brúsne kolieska v ich útrobách majú nastavený ten správny uhol. Brúsky nožov sa zväčša vyrábajú v dvoch vyhotoveniach. Jedny používajú na lubrikáciu brúsnych koliesok vodu, druhé to zvládnu i bez nej. Brúsne segmenty majú zostavené tak, aby zvládli základné i jemné ostrenie. Niektoré sú doplnené i diamantovým kotúčikom alebo brúsnym kameňom. Stačí si len vybrať. Použitie brúsok je jednoduché. Vložíte čepeľ do určeného otvoru a pohybujete ňou oboma smermi. Výsledok Vás zaiste prekvapí. Tak či tak by ste však mali Vášmu nožu dopriať z času na čas kontakt s kvalitným brúsnym kameňom.

Náš tip: odporúčame Vám vyhnúť sa elektrickým brúskam, pri ktorých nemáte pod kontrolou množstvo odobratého materiálu.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

O výrobcovi

Kasumi

Značka KASUMI patrí firme Sumikama Cutlery Mfg. Pvt.Ltd. Jej súčasný majiteľ predstavuje tretiu generáciu tohto nožiarskeho rodu. Pán Katsumi Sumikava našiel pre svoje nože veľmi priliehavé meno – KASUMI. Nielen preto, že sa podobá na jeho meno, ale hlavne preto, že ich damascénske čepele pripomínajú obrysy hôr pod hmlistou oblohou. V japonskej kultúre sa často stretávate s názvami, ktoré sú priamym odkazom na konkrétne predmety alebo javy. A toto je jeden z príkladov.

Firma Sumikama Cutlery sídli v provincii Gifu v meste Seki. Je to významné stredisko japonského nožiarstva, akási obdoba nemeckého Solingenu alebo anglického Sheffeldu. Pravdaže s bohatšou históriou. Prvý kováči sa tu začali usadzovať už koncom 13. storočia. Lákadlom boli zásoby rašeliny, bohatý železorudný piesok, čerstvá voda a blízkosť dôležitých riek. Tieto ideálne podmienky spôsobili, že medzi rokmi 1300 až 1500 pracovalo v Seki viac ako 300 kováčskych dielní. Kvalita mečov zo Seki si čoskoro získala neotrasiteľnú pozíciu a tie najlepšie katany samurajských bojovníkov pochádzali spravidla z tejto oblasti.

Dnes na produkciu kuchynských nožov značky KASUMI dozerá sám majster Kanefusa Fujiwara, člen 25.generácie klanu, presláveného výrobou mečov katana. Hrdý názov oblasti nájdete na každej čepeli značky KASUMI.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

K tomuto produktu vám odporúčame

Podobné produkty

oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2019, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info