Kategórie
Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition
Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition

Nippon Knives 20th Anniversary Bunka 20ANKB - Limited Edition

Dostupnosť: na sklade
Doprava zadarmo: Viac informácií
Zľava: 2 % zľava pri nákupe nad 200 €
Viac informácií o našom systéme bonusov
Rúčka: Drevená
Dĺžka čepele: 17cm
Typ čepele: Oceľová
Použitie: Univerzálne
Hmotnosť: 133,00 g
Výrobca: Kajiwara

Limitovaná číslovaná edícia 20 ručne kovaných nožov typu Bunka. Majster Tsutomu Kajiwara ich exkluzívne ukul pri príležitosti 20. výročia značky Nippon Knives. 17cm čepeľ s jadrom z Aogami II. Osemhranná rúčka z palisandrového dreva. Čepeľ je potrebné ošetrovať priloženým olejom na čepele. Súčasťou dodávky je drevená kazeta. Na tento produkt sa nevzťahujú zľavy.

Vyberte si variantu!
320,00 €s DPH
+ -

Detail produktu

Bolo to presne pred 20 rokmi, keď náhodné stretnutie spôsobilo zrod neopísateľnej vášne. Vášne, ktorá s poznaním rástla a bez ktorej by sme do práce asi už chodiť nechceli. A keďže je problematika japonského kováčstva a výroby nožov tak obsiahla i po dvadsiatich rokoch si s pokorou uvedomujeme, že sme ešte len na začiatku dlhej cesty. No teší nás, že i v tomto prípade platí, že cesta je cieľ.

Naše výročie hodláme osláviť spôsobom, akým fungujeme od začiatku – decentne a potichu. Samozrejme nezabúdame na tých, ktorí dávajú našej existencii zmysel. V dostatočnom predstihu sme preto zvažovali, akým spôsobom potešíme našich verných zákazníkov. Priznáme sa, vôbec to nebol komplikovaný rébus. Však kto by doma nechcel mať kúsok nefalšovaného Japonska?

Myšlienka sa narodila rýchlo a bezbolestne. Musí to byť ten najčistejší koncentrát japonského nožiarskeho umenia. Niečo ako drahocenná whisky, ktorá nie je americká, ale škótska, nie je blended, ale malt, nie je pure malt, ale single malt. A to nie je všetko. Bavíme sa o single cask, teda očíslovanom konkrétnom sude. Pridajte fajnovú pálenicu z oblasti Speyside a viac si nemôžete priať. Teda okrem paralely v japonských reáliách.

Prípravu sme začali s ročným predstihom, čo sa ukázalo ako šťastný počin. Najprv sme si nadizajnovali nôž. Tvar čepele, typ ostria, konštrukcia a materiály museli spĺňať 3 kritériá: autentickosť, funkčnosť a estetickú hodnotu. Bez akýchkoľvek pochýb voľba padla na typ Bunka. Bunka alebo tiež Kengata patrí medzi najtypickejšie japonské čepele a rovnako tak medzi najuniverzálnejšie. Konštrukcia bola jasná skôr ako by sme stihli o nej vôbec uvažovať. Samozrejme Wa Bocho, teda half tang na japonský spôsob. Medzi položkami „must have“ v žiadnom prípade nemôže chýbať osemhranná rúčka. A materiály? Žiadne antikory ani moderné práškové alebo rýchlorezné ocele. Ale to najlepšie z osvedčených tradičných substancií, či už sa bavíme o čepeli, prstenci alebo rúčke.

Dizajn, materiálové zloženie a fakt, že musí ísť o ručne kovaný nôž sme mali na stole. Už len „maličkosť“. Kto nám naplní náš sen? Do úvahy pripadali len top destinácie ručného kováčstva ako Takefu, Sakai, Saga, Miki a Tosa. Prísne protipandemické opatrenia v Japonsku nám, žiaľ, nedovolili urobiť finálne rozhodnutie priamo na mieste. Nakoniec sme vyhodnocovanie jednotlivých alternatív zavŕšili ranou na istotu. Bude to Tsutomu Kajiwara z Tosy. V jeho prospech zohrali naše dlhoročné skúsenosti s jeho prácou, pretože experimentovať so symbolom nášho 20. výročia, bolo to posledné po čom sme túžili. Vďaka našim nadštandardným vzťahom majster zákazku prijal a nám padol kameň zo srdca. Ako sa neskôr ukázalo, stretlo nás to povestné šťastie v nešťastí. Krátko po tom ako Kajiwara-san ukul našich 20 čepelí, postihol ho zdravotný problém, ktorý ho vyradil z práce. Vzhľadom na jeho vek a vážnosť zdravotného problému sa obávame, že séria našich výročných nožov je to posledné, čo vyšlo z majstrových rúk. Úprimne radi vymeníme tento exkluzívny status za zlepšenie majstrovho zdravotného stavu a jeho návrat ku kováčskej vyhni.

Nippon Knives 20th Anniversary Bunka znie plný názov nášho výročného noža. Ide o ručne kovanú limitovanú sériu 20 nožov, ktoré boli vyrobené majstrom Tsutomu Kajiwarom na špeciálnu zákazku. Čepeľ San Mai má 170mm a jej jadro je ukuté z blue paper steel Aogami II. Toto Yasuki od Hitachi Metals je známe svojou tvrdosťou /63 HRC/, no predovšetkým schopnosťou dokonalého prebrúsenia na kvalitných brúsnych kameňoch. Ako brus sme samozrejme zvolili Hamaguri, ktorý v sebe spája robustnosť a ostrosť. Nie náhodou sa výrobcovia nožov inšpirovali tradičnými japonskými mečmi. Čepeľ je vo vyhotovení Kurouchi čiže neleštená s neodmysliteľným Hamonom. Konvexné Shinogi tvorí cca 45% plochy čepele. V zadnej časti ľavej strany čepele sú vyrazené 2 kanji znaky. Ich doslovný preklad je modrá vnútri. Ide o označenie ocele Aogami. V centrálnej časti sú ručne vygravírované 4 kanji znaky – názov našej značky Nippon Knives. Na pravej strane čepele je laserom aplikovaný nápis v latinke Limited Edition a poradové číslo každého noža.

Prstenec je vyrobený zo stabilizovaného dreva pakkawood. Osemhranná rúčka z exotického palisandra pochádza od vyhláseného dodávateľa sakaiských kováčov. To, že ich nároky sú ozaj nadštandardné, vidno na dokonalom opracovaní všetkých detailov. Osadenie rúčky dostali na starosť skúsení remeselníci od Shinsukeho Hokiyamu.

Býva zvykom, že už spomenutá vzácna whisky má atraktívne balenie. To isté platí i v tomto prípade. Samotný nôž síce dostanete v klasickej kartónovej škatuľke spolu s olejom na čepele, no v balíku si nájdete i drevenú kazetu. Tá je vyrobená z paulownie a dozdobená našimi insígniami. Červený filc v kombinácii s tmavohnedou magnetickou fóliou vytvára dynamický celok dotvorený plaketou nášho loga. Do kazety sme vložili krátky popis noža na zlatom kartóne. To pre prípad, že sa rozhodnete týmto limitovaným kúskom potešiť niekoho iného.

Predstavujeme vám limitovanú sériu dvadsiatich nožov, kde každý kus je nezameniteľný originál.

©2022 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives,www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené.

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

O výrobcovi

Kajiwara

Kuchynské nože Kajiwara k nám prichádzajú z oblasti Tosa, ktorá patrí do prefektúry Kochi na juhojaponskom ostrove Shikoku. Priľahlé povodie rieky Niyido je posiate úrodnými ryžovými poliami a hustými lesmi. Je to kraj rybárov a tradičných remesiel.

I keď Tosa ako mesto vzniklo len v roku 1959, história tejto provincie siaha ešte pred obdobie Edo. Dnes takmer sedemdesiatnik Tsutomu Kajiwara-san patrí do tretej generácie uznávaných kováčov. So svojím zaťom vytvára výlučne ručným tradičným spôsobom tie najdokonalejšie kuchynské nože v oblasti. Stačí prejsť prstom po čepeli z nekompromisnej Hitachi Aogami 2 ocele a hneď je vám jasné, s kým máte dočinenia. Tento kráľovský materiál dosahuje tvrdosť až 63 HRC a je v Japonsku považovaný za najkvalitnejšiu oceľ v odvetví. Kajiwara-san premieňa jednotlivé vrstvy ušľachtilého materiálu na bohatý damaskový vzor nazývaný aj suminagashi, pripomínajúci jeho rukopis. Má neopakovateľnú hĺbku a vyhranenosť. Druhou jeho špecialitou sú elegantné čepele Kurouchi. Ich nadčasový rustikálny čierny povrch je populárny po celom Japonsku.

Kuchynské nože Kajiwara sú symbolom remeselnej dokonalosti aplikovanej do tých najkvalitnejších materiálov. Čepeľ vyrobená z Hitachi Aogami 2 prechádza záštitou z pakka wood do rúčky z exotického dreva rosewood. 

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

K tomuto produktu vám odporúčame

oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2022, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info