Kategórie
Gyuto CLM-1 - nôž šéfkuchára
Gyuto CLM-1 - nôž šéfkuchára Gyuto CLM-1 - nôž šéfkuchára Gyuto CLM-1 - nôž šéfkuchára Gyuto CLM-1 - nôž šéfkuchára Gyuto CLM-1 - nôž šéfkuchára Gyuto CLM-1 - nôž šéfkuchára Gyuto CLM-1 - nôž šéfkuchára Gyuto CLM-1 - nôž šéfkuchára Gyuto CLM-1 - nôž šéfkuchára

Gyuto CLM-1 - nôž šéfkuchára

Dostupnosť: na sklade
Doprava zadarmo: Viac informácií
Zľava: 2 % zľava pri nákupe nad 200 €
Viac informácií o našom systéme bonusov
Rúčka: Drevená
Dĺžka čepele: 21cm
Typ čepele: Damascénska
Použitie: Univerzálne
Výrobca: iiza

Exkluzívny nôž šéfkuchára s 21cm bezjadrovou čepeľou. Nádherný damascénsky vzor suminagashi je vytvorený prekladaním 71 vrstiev prvotriednych antikorových materiálov VG-2 a VG-10. Masívna javorová rúčka s vysokým leskom. Balené v tradičnej drevenej kazete kirbako s papierom washi. Výroba bola ukončená a k dispozícii sú posledné kusy.

Vyberte si variantu!
594,00 €s DPH
+ -

Detail produktu

Coreless Multilayer Blade 2313

Tak ako názov napovedá, ide o bezjadrovú viacvrstvovú konštrukciu čepele, ktorú používa len veľmi málo výrobcov. Nájdeme ju napríklad na nožoch Zanmai Ultimate Aranami. Pri klasických damascénskych, Ni Mai /dvojvrstvové/ a San Mai /trojvrstvové/ čepeliach tvorí reznú časť jadro, ktoré je ukuté z veľmi tvrdej a kvalitnej ocele. Nazýva sa aj core steel a predstavuje na noži ten najdrahší materiál. Po stranách jadra sa používa mäkšia a výrazne lacnejšia oceľ. Konštrukcia coreless pozostáva výlučne z drahých core steels. V našom prípade z VG-2 a VG-10 z miestnej oceliarne. Tieto dva ušľachtilé materiály sa prekladajú a spolu tvoria 71 vrstevný sendvič. Výsledkom je veľmi pevná čepeľ a extrémne ostrie s dlhou výdržou. To je symetrické v tvare písmena "V" a dosahuje tvrdosť 61 HRC. Nezanedbateľná je aj estetická stránka coreless čepele. Jednotlivé vrstvy na nej roztancovali hravé vlnky v duchu suminagashi.

Pri takomto produkte je dôraz kladený na každý detail. Za kovanou záštitou je osadená elegantná javorová rúčka oválneho tvaru. Jej zaujímavá svetlohnedá textúra je lakovaná do vysokého lesku. Nôž je príkladne vyvážený antikorovou pätkou, na ktorej je vygravírované logo konzorcia „iiza“.

Takýto vzácny výrobok musí byť náležite zabalený. Ako inak ak nie tradične? Drevená krabička kirbako je vyrobená z japonského cyprusu hinoki. Aby bolo vzrušenie z odhaľovania čo najdlhšie, kontúry noža šteklivo presvitajú z pod tradičného ručne vyrobeného papiera washi, samozrejme s logom konzorcia. Papier washi bol aplikovaný i na vrchný kartónový papier, ktorý chráni drevenú kazetu.

Nože sú výnimočné nielen materiálom a zhotovením. K ich exkluzivite prispieva aj fakt, že ide o posledné kusy, ktorými konzorcium „iiza“ disponuje. Pokiaľ chcete vlastniť tento exkluzívny kúsok, veľa času neostáva.

©2019 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené.

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

O výrobcovi

iiza

Tí, čo nie sú na stránkach Nippon Knives prvýkrát vedia, kde sa v Japonsku vyrábajú tie najlepšie nože a prečo. Sú to oblasti s viac ako 700 ročnou tradíciou a preto neprekvapí, že práve tam sídlia tí najznámejší výrobcovia. Našim zákazníkom prinášame nože z centier ako Seki, Sakai, Tsubame a Tosa a je čas na predstavenie posledného /samozrejme nie významovo/ - Takefu.

V Japonsku prebehla koncom 19. storočia reorganizácia administratívneho členenia krajiny, pri ktorom sa okrem iného zmenili i názvy mnohých miest a oblastí. Niektorí Japonci však používajú pôvodné názvy, najmä keď majú určité lokality svoju dlhú remeselnícku tradíciu. To je aj prípad mesta Takefu. Je to jeho historické pomenovanie, dnes sa volá Echizen a patrí do prefektúry Fukui na ostrove Honšú.

Malú ochutnávku tejto oblasti sme vám priniesli už pred časom v podobe ručne kovaných nožov Kasumi od uznávaného majstra Katsušigeho Anryu. Teraz by sme sa chceli o Takefu zmieniť trochu obšírnejšie, keďže si to určite zaslúži.

Začať musíme v období Nanbokučo /1336 – 1392/ kedy v Japonsku existovali súčasne dva cisárske dvory. Severný v meste Kjóto a Južný v meste Jošin. Cisári viedli medzi sebou 50 ročnú vojnu a napokon sa z celkového víťazstva tešilo Kjóto. V tomto období pôsobil slávny kováč mečov Kunijasu Čijozuru v meste Takefu. Vzhľadom na dĺžku bojov medzi znepriatelenými cisármi, určite nemal problém s odbytom svojich mečov. Patronát boha vojny Area však čoskoro nad ním prevzala bohyňa roľníkov Démeter a kováč sa začal venovať výrobe kosákov a ostatných nástrojov potrebných pre miestnych roľníkov. Povráva sa, že brúsny kameň, ktorým zošľachťoval svoje čepele mal tvar komainu – strážneho leva šintuistických svätýň. Ten mu vnukol myšlienku, že kováč by mal vyrábať meče len ako symbol bojovníka a nie meče, ktoré berú ľuďom ich životy. Tohto kréda sa kováči z Takefu držia dodnes.

Na kováčske remeslo sú v Echizene právom veľmi hrdí. Vznikajú tam rôzne združenia, ktorých úlohou je uchovávať umenie hizukuri. Ide o ručné kutie dvoch rôzne tvrdých materiálov. Tvrdá oceľ hagane tvorí jadro čepele, pričom tá mäkšia jigane vytvára podpornú časť čepele. Celý proces je veľmi náročný nielen fyzicky, ale i odborne. Vstupný viacvrstvový materiál je masívny a skuť ho na požadovanú tenkú hrúbku si vyžaduje priam nekonečné kovanie. Zároveň treba ovládať teplotné režimy, ktoré majstri definujú farbou rozžeraveného železa. Výsledkom je uchihamono, z ktorého priam cítiť dušu jeho stvoriteľa. Veľmi známym združením v Echizene je Takefu Knife Village, ktoré združuje skúsených majstrov vrátane Katsušigeho Anryu.

V meste sídli aj jeden z najdôležitejších dodávateľov nožiarskej ocele v Japonsku – Takefu Special Steel Co.Ltd. Táto oceliareň je dnes dobre známa svojou ikonickou kobaltovou oceľou VG-10.

Ďalším „strážcom tradícii“ je Echizen Brand Products Consortium, ktoré zastrešuje dôležité miestne remeslá. Postupnou evolúciou sa toto konzorcium pretransformovalo na združenie „iiza“. Tento názov vznikol spojením dvoch japonských výrazov: „ii“ – dobrý a „za“ – zhromaždenie. Je to historické pomenovanie trhov v starovekom Japonsku. Dobrým zhromaždením nazývali stretnutie remeselníkov a obchodníkov, na ktorom sa prezentovali tie najlepšie miestne produkty. Túto tradíciu si „iiza“ zachovala a dnes nám prináša top výrobky z oblasti Takefu. Nás samozrejme najviac zaujímajú nože a tak sa na ne pozrime bližšie.

„iiza“ v svojej sekcii Hôtcho /kuchynské nože/ prináša niekoľko skutočne zaujímavých kúskov. Trojvrstvové nože San Mai s dulovými rúčkami, 33 vrstvové damascénske nože s orechovými rúčkami a 71 vrstvové Coreless nože s rúčkami z javora. Nippon Knives vám prináša to najexkluzívnejšie čo „iiza“ ponúka.

©2019 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené.

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

K tomuto produktu vám odporúčame

Podobné produkty

oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2020, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info