Detail produktu
Podklad, na ktorom krájate, veľmi výrazne ovplyvňuje životnosť ostria vášho noža. Správna doska na krájanie podstatne predĺži intervaly medzi brúsením. Japonci zistili, že pre ich strmé uhly a tvrdé materiály sú najvhodnejšie poddajné dosky. Z prírodných materiálov je to mäkké drevo s vysokým obsahom olejov. Z umelých sa najviac osvedčil syntetický kaučuk s antibakteriálnou úpravou. Firma Parker Asahi ich s úspechom vyrába viac ako 5 dekád a stala sa prémiovou značkou v tomto segmente.
Teraz vám prinášame antibakteriálne dosky od ďalšieho japonského výrobcu. Je ním firma Techno-Tsukihoshi pôsobiaca v tejto oblasti viac ako 25 rokov. Jej dosky Clean Star sú vyrobené podobne ako dosky Parker Asahi zo syntetického kaučuku, ktorý je veľmi šetrný k čepeliam nožov. Úpravou tohto materiálu sa podarilo dosiahnuť odolnosť voči skutočne širokému teplotnému rozsahu (-30°C - +130°C). To znamená, že na rozdiel od dosiek Parker Asahi, Clean Star dosky môžete umývať v umývačkách riadu.
Pre príjemnejšiu manipuláciu majú dosky Clean Star skosené hrany a guľatý otvor na zavesenie. Prínosom z hygienického hľadiska je označenie strán dosky. Vždy budete vedieť, na ktorej strane ste krájali mäso a na ktorej zeleninu.
Okrem dosiek Clean Star prináša Techno-Tsukihoshi i malú praktickú podložku na krájanie Elastomer. Ide o polymérny materiál s vysokou elasticitou. Vďaka kompaktným rozmerom a nízkej hmotnosti je manipulácia s podložkou veľmi jednoduchá a nemala by chýbať na pracovnej doske žiadnej kuchyne.