Kategórie

Uhorková sezóna

Poznáme to všetci. Najprv sa tešíme na sezónu prázdnin. Veď kto by pohrdol zaslúženou dovolenkou po náročnej práci. More, hory či len tak odpočinok v domácom prostredí. 14 dní ubehne ako voda a nedá sa nič robiť, práca opäť volá. Nevadí, cez prázdniny sú ranné kolóny len fikciou a cestovanie do práce hotová idylka. Tá končí v popoludňajších hodinách pohľadom na zoznam nevybavených úloh. Veď ako by to mohlo byť aj lepšie, keď každý komu zrovna zavoláte, je na dovolenke. Produktivita prudko klesá a preto toto obdobie sa zvykne výstižne nazývať – uhorková sezóna.

My v Nippon Knives sme si povedali že ju budeme jednoducho bojkotovať. Rozhodli sme sa, že celé leto vám budeme prinášať zaujímavé novinky. Na jar sme preto odleteli do Japonska a poriadne prevetrali sortiment našich dodávateľov. To najzaujímavejšie vám budeme postupne predstavovať na tomto mieste. Každý týždeň jedna novinka!

MCUSTA ZANMAI – REVOLUTION


Svetové prvenstvo si firma Marusho Industry Inc. zaistila prvými desaťhrannými rúčkami sériovo vyrábaných kuchynských nožov. Takže smelo môžeme konštatovať, že ide o skutočnú revolúciu v tomto smere. Pri pohľade na elegantnú zelenú micartu a čepele San Mai sme proste nedokázali odolať. Zároveň sme získali do svojej kolekcie prvé nože typu Kiritsuke. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

TOSA-ICHI SHADOW - NASHIJI KUROUCHI


Kurouchi znamená čierny a práve tieto neleštené čepele prinášajú do našich končín neopakovateľnú atmosféru. Pridajte k tomu kombináciu tých najlepších materiálov aké si viete predstaviť /Hitachi Blue Super  II, byvolí roh, magnólia/ a dostávate nôž, pri ktorom sa zaprisaháte, že na iný sa už ani nepozriete. Čerešničkou na torte je jeho pôvod - Tosa. Jeho názov Tosa-Ichi môžeme voľne preložiť ako najlepší z oblasti Tosa.

Na túto novinku sme právom veľmi hrdí.

                                                                                                                                                          

POLOVNÍCKE NOŽE TOJIRO


Sledovať skúsených kováčov z Tojiro Knife Atelier je neopakovateľný zážitok. No na to, aby človek videl zrod noža až po jeho dokončenie, potrebuje niekoľko dní. Keď vyhňa dosiahne tú správnu teplotu, na programe dňa je "len" kutie. Áno, úvodzovky sú na správnom mieste, keďže ide o ten najdôležitejší akt stvorenia. Pozorujem prácne vkladanie plátku Aogami medzi dve vrstvy SUS410 a hneď posúvam čepele San Mai v mojom hodnotovom rebríčku o niekoľko poschodí vyššie. Na rad prichádza VG-10. Práve z nej budú ukuté 63 vrstvové damascénske čepele našich poľovníckych nožov.  

SUPER STONE BARRIER KNIFE

                                                                                                                                                                                                                  

Verte nám, nebolo vôbec jednoduché, držať túto novinku v zásuvke, kým na ňu nepríde rad. Japonci nás však naučili disciplinovanosti a preto odhaľujeme nové produkty chronologicky, tak ako k nám prišli. Práve nastal čas keď sa konečne môžeme s vami podeliť o tento nekonvenčný a veľmi progresívny prístup k výrobe kuchynských nožov. So superlatívmi treba narábať opatrne, aby neprišlo k ich devalvácii. No tu sú na mieste. Dovoľte nám predstaviť vám najostrejšie nože na trhu.

Naša rada: Pozrite si video, prečítajte si článok a ak tomu neuveríte, príďte si nože osobne vyskúšať.                                                                                                                                                                                                                                                                                                 






MCUSTA ZANMAI HYBRID SPLASH


Damascénsky, damaskový alebo damaškový - to sú výrazy slúžiace na označenie vrstvených čepelí, kde jadro /hagane/ je z každej strany obložené kombináciou vrstiev mäkších a tvrdších materiálov. Prvé takéto čepele sa z Japonska do Európy dostali vďaka značke KASUMI. Ohúrili nás nielen svojimi vlastnosťami, ale i rozprávkovým výzorom. Ich popularita rastie tak rýchle, že sa žiaľ stretávame i s napodobeninami, ktoré s damascénskymi čepeľami nemajú nič spoločné. Preto odporúčame takéto nože kupovať výhradne od oficiálnych distribútorov. Výrobcovia svoje technológie neustále zdokonaľujú, výsledkom čoho sú až dych berúce kreácie, ktoré dokážu vytvoriť na svojich čepeliach. Sme hrdí, že Vám môžeme jeden z takých výtvorov aj fyzicky ponúknuť. 

Bylinkové nožničky 213100


Sezóna grilovačiek je v plnom prúde. Všetci vieme, že nič nedokáže grilované špeciality ochutiť lepšie ako čerstvé bylinky. No už menej známy je japonský spôsob ich strihania. Na tento úkon používajú tkz. grip scissors. Sú to malé tradičné nožničky, ktoré ako inak, vynikajú svojou ostrosťou. Sú zhotovené z oceli s vysokým obsahom uhlíka. A práve tá je zárukou, že ostanú dlho ostré. Či už pestujete bylinky v črepníku alebo v záhrade, strihajte ich pohodlne a štýlovo. 



KASUMI 80007


Značka KASUMI je známa nielen svojimi kvalitnými damascénskymi nožmi, ale i osvedčenými a veľmi rýchlymi brúsnymi kameňmi. K dispozícii sú zrnitosti od 240 po 10000. Veľmi obľúbené sú typy Ready to Sharpen, ktoré netreba dlho namáčať vo vode. Séria Marble predstavuje luxusnú sekciu brúsnych kameňov. Prinášame vám z nej praktickú zrnitosť 1200, ktorou nôž veľmi rýchlo nabrúsite. Pri brúsení vám pomôže silikónová podložka, ktorá vyniká svojou neprekonateľnou adhéziou. 


        


KASUMI 80005


Túto novinku sme vám priniesli z rady kameňov Ready to Sharpen. Kamene nie je nutné zdĺhavo namáčať. Miesto toho ich len ponorte a okamžite môžete pracovať. Preto sú vyhľadávané predovšetkým profesionálnymi kuchármi, ktorí trpia nedostatkom času. Konkrétna kombinácia je vhodná pre tých, ktorí už vlastnia kamene určené pre základné brúsenie. Granulácia 5000 poslúži na jemné dobrúsenie a ultrajemný kameň 10000 vám dokonale vyleští ostrie. Takáto úprava predlžuje jeho trvácnosť.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Prázdniny sú fuč a pre mnohých i dovolenka. Pohľad do kalendára nám velí odložiť uhorky do pivnice. No naše odhodlanie prinášať vám zaujímavé novinky tam neskončí. Nippon Knives zaradí do svojej ponuky niekoľko ďalších veľmi atraktívnych nožov a to už onedlho. Sledujte preto náš banner na titulke.

     

oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk