Kategórie
Honesuki 52014 - univerzálny kuchynský nôž
Honesuki 52014 - univerzálny kuchynský nôž Honesuki 52014 - univerzálny kuchynský nôž Honesuki 52014 - univerzálny kuchynský nôž Honesuki 52014 - univerzálny kuchynský nôž Honesuki 52014 - univerzálny kuchynský nôž Honesuki 52014 - univerzálny kuchynský nôž Honesuki 52014 - univerzálny kuchynský nôž

Honesuki 52014 - univerzálny kuchynský nôž

Dostupnosť: na sklade
Doprava zadarmo: Viac informácií
Zľava: 2 % zľava pri nákupe nad 200 €
Viac informácií o našom systéme bonusov
Rúčka: Živicová
Dĺžka čepele: 14cm
Typ čepele: Oceľová
Použitie: Vykosťovanie, zelenina
Výrobca: Kasumi

Honesuki sa v Japonsku používa ako univerzálny kuchynský nôž s možnosťou vykosťovania. Má praktický hrot a zároveň široký koreň čepele. Monolitná čepeľ z vysokouhlíkovej ocele VG-10. Robustná a trvácna rúčka z umelého mramoru.

Vyberte si variantu!
175,00 €s DPH
+ -

Detail produktu

Značka KASUMI zaslúžene patrí medzi pojmy nielen v kolíske japonského kováčstva Seki, ale i ďaleko za hranicami cisárstva. Veľký rešpekt medzi milovníkmi dokonalých nožov si získali predovšetkým jej damascénske čepele. Tento úspech sa stal inšpiráciou pre posúvanie ambícií do ešte vyšších sfér. Posledných niekoľko rokov firma intenzívne pracovala na vývoji skutočne profesionálnych nožov.

Požiadavky boli striktne stanovené. Robustné nože z tých najtrvácnejších materiálov, s perfektnou ergonómiou a výnimočným rezným výkonom. A keďže čas profesionálneho kuchára je drahý, musia nože vydržať čo najdlhšie ostré a nevyžadovať špeciálnu údržbu. Voľba padla na famóznu V-Gold Super Stainless Hight Carbon Steel, nám dobre známu VG-10. Rozpisovať sa o tomto tvrdom antikoróznom materiáli by bolo zbytočné. Aby bolo každému jasné s kým má tu česť, nová rada dostala názov KASUMI VG-10 PRO. Na rozdiel od mnohých iných čepelí, kde vzácna VG-10 tvorí len niekoľko mikrónové jadro, KASUMI VG-10 PRO sa pýšia kompletnou monolitnou čepeľou z tejto ocele. A nielen to. Čepeľ z VG-10 je privarená k oceľovému nosníku rúčky. Tento jedinečný a komplikovaný technický prvok nenájdete u žiadnych iných nožov. Obyčajne si výrobcovia volia jednoduchšiu cestu zasunutím čepele do záštity, alebo voľbu iného materiálu. Ostrie je veľmi jemné, keďže je ručne brúsené na kruhovom brúsnom kameni s granuláciou 3000.

Na konštrukciu rúčky bol zvolený umelý mramor na báze tvrdej živice. Rúčka je tak príjemná na dotyk, veľmi odolná a nevyžaduje žiadnu údržbu. Naviac spolu s čepeľou vytvára veľmi estetický celok. Firma KASUMI venovala vývoju tejto rady maximálne úsilie a ich uvedenie na trh bolo schválené až po absolvovaní náročných testov. Nenechala sa ovplyvniť tlakom importérov, ktorí sa nevedeli dočkať týchto profesionálnych nožov. Po prvom zoznámení sa s nimi je každému jasné, že trpezlivosť sa oplatila.

Nippon Knives má tú česť predstaviť vám novú profesionálnu radu nožov KASUMI VG-10 PRO

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

O výrobcovi

Kasumi

Značka KASUMI patrí firme Sumikama Cutlery Mfg. Pvt.Ltd. Jej súčasný majiteľ predstavuje tretiu generáciu tohto nožiarskeho rodu. Pán Katsumi Sumikava našiel pre svoje nože veľmi priliehavé meno – KASUMI. Nielen preto, že sa podobá na jeho meno, ale hlavne preto, že ich damascénske čepele pripomínajú obrysy hôr pod hmlistou oblohou. V japonskej kultúre sa často stretávate s názvami, ktoré sú priamym odkazom na konkrétne predmety alebo javy. A toto je jeden z príkladov.

Firma Sumikama Cutlery sídli v provincii Gifu v meste Seki. Je to významné stredisko japonského nožiarstva, akási obdoba nemeckého Solingenu alebo anglického Sheffeldu. Pravdaže s bohatšou históriou. Prvý kováči sa tu začali usadzovať už koncom 13. storočia. Lákadlom boli zásoby rašeliny, bohatý železorudný piesok, čerstvá voda a blízkosť dôležitých riek. Tieto ideálne podmienky spôsobili, že medzi rokmi 1300 až 1500 pracovalo v Seki viac ako 300 kováčskych dielní. Kvalita mečov zo Seki si čoskoro získala neotrasiteľnú pozíciu a tie najlepšie katany samurajských bojovníkov pochádzali spravidla z tejto oblasti.

Dnes na produkciu kuchynských nožov značky KASUMI dozerá sám majster Kanefusa Fujiwara, člen 25.generácie klanu, presláveného výrobou mečov katana. Hrdý názov oblasti nájdete na každej čepeli značky KASUMI.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

K tomuto produktu vám odporúčame

Podobné produkty

oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk