Kategórie
Nakiri SNM-1165 zeleninový nôž
Nakiri SNM-1165 zeleninový nôž Nakiri SNM-1165 zeleninový nôž Nakiri SNM-1165 zeleninový nôž Nakiri SNM-1165 zeleninový nôž Nakiri SNM-1165 zeleninový nôž Nakiri SNM-1165 zeleninový nôž Nakiri SNM-1165 zeleninový nôž Nakiri SNM-1165 zeleninový nôž Nakiri SNM-1165 zeleninový nôž

Nakiri SNM-1165 zeleninový nôž

Dostupnosť: na sklade
Doprava zadarmo: Viac informácií
Zľava: 2 % zľava pri nákupe nad 200 €
Viac informácií o našom systéme bonusov
Rúčka: Živicová
Dĺžka čepele: 18cm
Typ čepele: Oceľová
Použitie: Zelenina
Hmotnosť: 201,00 g
Výrobca: Tamahagane

Nakiri je špeciálny japonský zeleninový nôž. Dlhá rovná rezná plocha umožňuje presné a pohodlné krájanie akejkoľvek zeleniny, ktorú následne jednoducho naberiete širokou čepeľou. Trojvrstvová 18cm čepeľ, jadro VG-5, rúčka z Micarty. K nožu si môžete dokúpiť tradičné drevené puzdro saya KNK-84017.

Vyberte si variantu!
144,00 €s DPH
+ -

Detail produktu

Obľúbenosť nožov Tamahagane San nás viedla k tomu, aby sme rozšírili ponuku o ich subvariantu. Zatiaľ čo osvedčené čepele ostali zachované, rúčky z dreviny pakkawood boli vymenené za luxusnú Micartu. Výsledok stojí skutočne za to. Čierne rúčky prepožičané z vlajkovej lodi San Kyoto vytvárajú so zamatovými čepeľami krásny decentný celok.

Estetický zážitok nie je to jediné čo v tomto prípade získate. San Mai čepele majú jadro z ocele VG-5, ktorú Kataoka san vytvrdil na úctyhodných 61 HRC. Znamená to, že tento nôž skutočne nebudete brúsiť často.

Vybrali sme pre vás nasledovné najčastejšie používané typy.

©2022 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené.

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

O výrobcovi

Tamahagane

Tamahagane je označenie prvotriednej ocele, ktorá bola prednostne určená na výrobu tých najkvalitnejších mečov japonských samurajov. Len tie najušľachtilejšie katany sa hrdili čepeľami z ocele tamahagane. Dôvodom bola vysoká cena, ktorá korešpondovala nielen s nekompromisnou kvalitou, ale aj náročným spôsobom výroby.

Tamahagane /tama = klenot, hagane = oceľ/ sa vyrába v hlinených „vaniach“ Tatara s rozmermi 1200x3700x1200mm. Tatara sa postupne vrství železorudným pieskom /10t/ a dreveným uhlím /12t/. Po 72 hodín horenia vzniká asi 2,3t vážiaci „oceľový kvet“ Kera. Ten obsahuje 3 produkty s rôznym podielom uhlíka. Hocho-tetsu je mäkšia oceľ s nižším obsahom uhlíka, zatiaľ čo Nabe-gane a Tamahagane obsahujú 1-1,5% uhlíka čo im zaručuje vysokú tvrdosť. Z celého cyklu výroby sa získa len asi 1t tamahagane. Dnes v Japonsku týmto tradičným spôsobom vyrábajú oceľ tamahagane iba dve oceliarne a to len dvakrát ročne.

Výrobca exkluzívnych kuchynských nožov z mesta Tsubame ležiaceho na severnom pobreží provincie Niigata si pre svoje výrobky prepožičal názov tamahagane. Japonci však prísne dbajú na tradície a morálne záväzky a tak Kataoka konštruuje svoje nože podľa osvedčených starých receptúr.

©2005-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené. Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

K tomuto produktu vám odporúčame

Podobné produkty

oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk