Gyuto ZRR-1205G nôž šéfkuchára
Gyuto ZRR-1205G nôž šéfkuchára Gyuto ZRR-1205G nôž šéfkuchára Gyuto ZRR-1205G nôž šéfkuchára Gyuto ZRR-1205G nôž šéfkuchára Gyuto ZRR-1205G nôž šéfkuchára Gyuto ZRR-1205G nôž šéfkuchára Gyuto ZRR-1205G nôž šéfkuchára Gyuto ZRR-1205G nôž šéfkuchára

Gyuto ZRR-1205G nôž šéfkuchára

Dostupnosť: na sklade
Doprava zadarmo: Viac informácií
Zľava: 2 % zľava pri nákupe nad 200 €
Viac informácií o našom systéme bonusov
Rúčka: Živicová
Dĺžka čepele: 21cm
Typ čepele: Oceľová
Použitie: Univerzálne
Výrobca: Mcusta Zanmai

Príklad dokonalej ergonómie a nekompromisných materiálov. Čepeľ San Mai s jadrom z práškovej ocele SPG-2 a ostrím hamaguri. Tvrdosť 61 HRC. Záštita zo zliatiny striebra a niklu, revolučná desaťhranná rúčka zo stabilizovaného dreva pakka wood. Jeden z najdokonalejších šéfkuchárskych nožov. Možnosť zakúpenia dreveného puzdra saya.

Vyberte si variantu!
290,00 €s DPH
+ -

Detail produktu

Kto pozná značku Mcusta Zanmai vie, že ide technologicky o jedného z najdokonalejších výrobcov nožov nielen v Seki, ale v celom Japonsku. A keď Hasegawovci predstavia novú radu nožov pod názvom ZANMAI Revolution, treba skutočne zbystriť pozornosť.

Pozrime sa teda, v čom sú tieto nože revolučné. Už na prvý pohľad je každému jasné, že nositeľom pokroku budú v tomto prípade hlavne rúčky. Kým povinnou jazdou v triede prémiových japonských nožov je osemhran, rada Revolution pridala dve hrany navyše. Áno, hovoríme v tomto prípade o desaťhrannej rúčke, ktorá má svetovú premiéru práve tu. Takéto suché konštatovanie však v žiadnom prípade nevystihuje to, čo vám s neuveriteľnou prirodzenosťou spočinie v dlani. Bez nadsazky môžeme hovoriť o symbióze hrán a oblúkov. Tie sa vzájomne stretávajú a prelínajú a vytvárajú expresívne divadlo pre vaše vnemy. No nie samoúčelné. Výsledkom je ergonomicky perfektný grip na aký si mnohí z nás už odvykli. Bonusom je nízka hmotnosť a ideálne vyváženie.

Vybrať sa dá z dvoch materiálov. Priaznivci dreva siahnu po jeho stabilizovanej verzii pakkawood, pričom môžu zvoliť čierny alebo červenohnedý odtieň. V ponuke je i veľmi trvácna a elegantná micarta v príťažlivej zelenej farbe. Klenutá rúčka ozdobená tradičným mozaikovým pinom je decentne oddelená od prstenca červeným resp. bielym krúžkom. Malý detail s výrazným efektom. Prstenec je starostlivo vyfrézovaný zo zliatiny striebra a niklu. To je to pravé miesto na osadenie čepele.

Len zriedkavo sa stane, že v opise noža dostane rúčka prednosť pred čepeľou. No neľakajte sa, čepeľ je v tomto prípade rovnako atraktívna, len pojem „revolution“ sa viaže na neobvyklé rúčky. Pracovnú časť noža tvorí čepeľ San Mai. Znalci vedia, že ide o vrstvený materiál, kde hagane /jadro/ je po stranách obložené mäkším materiálom. Oceľ na jadro nedodal nikto iný ako Takefu Steel Company. Je ňou špičková SPG-2 spracovaná práškovou metalurgiou. Častokrát sa táto oceľ označuje ako SG-2 čo znamená Super Gold. Obsah uhlíka sa pohybuje až na úrovni 1,25 -1,45% a preto tvrdosť jadra je skvelých 61 HRC. 14 – 16% chrómu jej zabezpečujú vysokú odolnosť voči korózii.

Saténová čepeľ krásne kontrastuje so samotným ostrím v osvedčenom tvare hamaguri. Nepravidelné rozhranie je priamym odkazom na bájne japonské meče.

Nože ZANMAI Revolution sa zaradili spolu s radou Ultimate Aranami, Supreme Twisted a Supreme Hammered k špičke výrobného programu značky MCUSTA Zanmai. Vzhľadom na výnimočnosť tejto série ponúka výrobca len tri hlavné nože: Santoku, Gyuto a Kiritsuke.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené.

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

O výrobcovi

Mcusta Zanmai

Marusho Industry Inc. - firma produkujúca prepracované vreckové nože Mcusta, luxusné kuchynské nože Zanmai a ikonické nožnice Silky - sídli v centre japonského nožiarstva, v meste Seki. Mesto získalo toto postavenie už v polovici 13. storočia vďaka piesku s bohatým obsahom železnej rudy, kvalitnej rašeline a vodným zdrojom. To boli dôvody, prečo sa uznávaný výrobca mečov Motoshige premiestnil do tejto oblasti z ostrova Kjušú. V období Muromachi (1338-1573) pracovalo v Seki viac ako 300 kováčov. Medzi najznámejších patrili Kanemoto Magoroku a Saburo Shizu. Meče zo Seki si rýchlo získali povesť po celom Japonsku.

Firma Marusho bola založená už v roku 1964. Dnes ju vedie vnuk zakladateľa so svojou rodinou. Prevádzkuje jednu z najvyspelejších fabrík na výrobu nožov nielen v meste Seki, ale v celom Japonsku vôbec. Vďaka pokrokovým technológiam (laserové rezačky, CNC frézy, 3D CAD/CAM projekcia) firma produkuje výrobky prepracované do najmenších detailov. Najlepším príkladom sú práve kuchynské nože značky Zanmai. No bez ručnej finalizácie skúsenými remeselníkmi by boli výrobky ďaleko od dokonalosti.

Zanmai znamená v japončine Luxus. Toto slovo je však v skutočnosti odvodené zo sanskritského "Samadhi", čo je výraz pre proces meditácie vedúcej k vedomiu. Nevedno ako hlboko sa venuje klan Hasegawavcov meditáciám, no jedná vec je viac ako jasná. Ich nože sú vedomo dotiahnuté do najvyššieho luxusu.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

K tomuto produktu vám odporúčame

Podobné produkty

oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2018, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info