Kategórie
Santoku THS165
Santoku THS165 Santoku THS165 Santoku THS165 Santoku THS165 Santoku THS165 Santoku THS165 Santoku THS165

Santoku THS165

Dostupnosť: na sklade
Doprava zadarmo: Viac informácií
Zľava: 2 % zľava pri nákupe nad 200 €
Viac informácií o našom systéme bonusov
Rúčka: Drevená
Dĺžka čepele: 16.5cm
Typ čepele: Oceľová
Použitie: Mäso, ryby, zelenina
Hmotnosť: 118,00 g
Výrobca: Hokiyama

Profesionálny nôž Santoku. 165mm trojvrstvová čepeľ. Jadro zo Shirogami 1. Prstenec z pravého byvolieho rohu. Osemhranná rúčka z japonskej magnólie. Ostrie je potrebné ošetrovať olejom na čepele. K tomuto nožu si môžete dokúpiť tradičné drevené puzdro SAYA HZ2-3003N.

Vyberte si variantu!
285,00 €s DPH
+ -

Detail produktu

Máme tu česť predstaviť vám ďalšiu sériu nožov Tosaichi od výrobcu Hokiyama Cutlery. Do skupiny Tosaichi patria nože zhotovené z tradičných vysoko kvalitných materiálov tkz. uhlíkových ocelí. V odborných kruhoch, lebo tam tieto nože bezo sporu patria, sa nazývajú i Yasuki, podľa lokality ich výrobcu.

Tosaichi Hakusui sú nože prioritne určené profesionálom, resp. užívateľom, ktorí majú skúsenosť s takýmito materiálmi. Jadro tvorí „biela“ oceľ Shirogami 1. Tá je z celej „bielej“ rodiny premiantom. Je najtvrdšia a výborne drží ostrie. No aj dobrý žiak býva občas čertíkom. V tomto prípade je to sklon ku krehkosti. Pri správnom používaní však ťažko nájde konkurenciu. Potvrdzuje to i samotný názov Hakusui, ktorý v preklade vyjadruje prirovnanie: elegantný ako jantár.

Samotný trojvrstvový materiál v zložení SUS405 – Shirogami 1 – SUS405 dodáva špecialista na kompozitné ocele s jadrom Yasuki. Je ním oceliareň Sanyoriki. Čepeľ sa nevyráža, ale valcuje za horúca, čo je špecialita firmy Hokiyama Cutlery. Tento výrobca ako jeden z mála je schopný zrealizovať vo vlastnej réžii všetky výrobné kroky. Preto sú jeho nože veľmi autentické.

Čepeľ San Mai má vypieskované Shinogi a vyrazený názov v kanji znakoch. Symetrické ostrie dosahuje strmé uhly, tak typické pre tohto výrobcu. Umožňujú mu to použité materiály i skúsenosti s prácou s nimi. Konštrukcia half tang prechádza cez pravý byvolí roh do osemhrannej rúčky z japonskej magnólie. Nože sú príjemne ľahké, na dotyk teplé a príkladne ergonomické. Predstavujú typický japonský profesionálny nôž nielen materiálovým zložením no i konštrukciou.

©2023 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené.

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

O výrobcovi

Hokiyama

Tosa je starobylý názov dnešnej prefektúry Koči, ktorá sa rozprestiera v južnej časti ostrova Šikoku. Sever prefektúry tvoria nehostinné hory, ktoré smerom na juh prechádzajú do úrodnej nížiny zaplnenej nespočetným množstvom ryžových polí. Tie sú chránené pred možnými vlnami tsunami zátarasami, vybudovanými na plážach Tichého oceánu. Znalci japonského kováčstva nenazvú túto oblasť inak ako Tosa.

Viac ako 800 rokov sa v Tose kuje prekladaná oceľ preslávená samurajskými mečmi. Dá sa povedať, že táto oblasť sa stala akýmsi "skanzenom" tradičnej kováčskej výroby. Nájdete tu roztrúsené malé dielničky, v ktorých jednotlivé rodinné generácie vytvárajú pre nás nepochopiteľné skvosty. Je skoro pravidlom, že v dielni pracuje otec so synom, aby bola zabezpečená kontinuita tradície. Vyrábajú sa tu všetky druhy čepelí od poľnohospodárskeho náradia po vzácne nože, no diametrálne odlišným spôsobom ako v oblastiach Seki, Sakai, alebo Tsubame/Sanjo. Tu sa nikdy nevyrábali nože určené na dekoráciu, ale odolné pracovné náradie. Preto sú nože z Tosy vyhľadávané znalcami po celom svete.

Od roku 1919 patrí firma Hokiyama Cutlery medzi priekopníkov zdokonaľovania tradičnej výroby kuchynských nožov. V zmysle hesla "dobré treba zachovať a pokiaľ sa dá, tak aj zdokonaliť" Shinsuke Hokiyama vytvoril v svojej firme 3 línie: tradičnú, praktickú a inovatívnu.

Tradičnú líniu /Tosa-Ichi/ tvoria ručne kované čepele od takých majstrov akým je Takeo Murata. Ide o vrstvenú oceľ, pričom jadro tvorí špičková vysokouhlíková oceľ typu shirogami alebo aogami. Na tie najlepšie kúsky je použitá Hitachi Blue Super. Najčastejšie sú čepele v neleštenej forme kurouchi. Nože si vyžadujú starostlivosť, keďže tento materiál nie je antikorózny. Praktická línia /Sakon/ je symbiózou tradičných výrobných postupov s modernými materiálmi a dizajnom. Okrem vysokouhlíkovej ocele je použitá i veľmi tvrdá prášková nástrojová oceľ a tiež damascénska oceľ. Dôraz je kladený na precízne spracované a ergonomicky vyladené rúčky. Inovatívna línia /Mugen/ je pýchou firmy Hokiyama Cuttlery. Adoptuje pokrok z iných oblastí do výroby svojich nožov. Ide hlavne o samoostriace sa nože SAKON+ s patentovou Vee-Tech technológiou prevzatou z leteckého a kozmického priemyslu.

Priateľské vzťahy s majiteľom firmy Hokiyama Cuttlery pánom Shinsuke Hokiyamom nám umožnili postupne Vám prinášať tie najzaujímavejšie nože z legendárnej oblasti Tosa.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

K tomuto produktu vám odporúčame

Podobné produkty

oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2023, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info