Kategórie
Santoku 17112
Santoku 17112 Santoku 17112 Santoku 17112 Santoku 17112 Santoku 17112 Santoku 17112 Santoku 17112 Santoku 17112 Santoku 17112 Santoku 17112

Santoku 17112

Dostupnosť: na sklade
Doprava zadarmo: Viac informácií
Zľava: 2 % zľava pri nákupe nad 200 €
Viac informácií o našom systéme bonusov
Rúčka: Živicová
Dĺžka čepele: 18cm
Typ čepele: Oceľová
Použitie: Mäso, zelenina
Hmotnosť: 152,00 g
Výrobca: Hokiyama

Obľúbený nôž typu santoku s dĺžkou čepele 180mm. Vďaka úprave Vee-Tech nie je treba podľa výrobcu nôž brúsiť po dobu až jedného roka pri bežnom domácom používaní. Rúčka z hygienickej živice.

Vyberte si variantu!
280,00 €s DPH
+ -

Detail produktu

Tam, kde sa sa stretáva remeselná zručnosť s kozmickou technológiou - tak takto firma Hokiyama Cuttlery predstavuje svoj top model z inovatívnej línie Mugen. Nôž SAKON+ je nezriedka spájaný s označeniami ako žraločí zub alebo potkaní zub, no ešte častejšie so sebavedomým vyhlásením: zabudnite na brúsenie. O čo teda ide?

Nanášanie povrchových vrstiev nie je v dnešných dňoch revolučná technológia. No patentovaný proces Vee-Tech používaný v leteckom a kozmickom priemysle je úplne iná liga. Výsledkom je totiž dokonalé splynutie materiálov, kde nehrozí ich nežiadúce oddeľovanie. Týmto spôsobom sa naniesla úzka vrstva ultra tvrdého karbidu titánu, mimochodom opäť "zapožičaného" z kozmického priemyslu, na jednu stranu oceľovej čepele. Karbid titánu vytvára mikrónové výbežky tvoriace neviditeľné zúbky. Oceľ je v porovnaní s karbidom mäkký materiál a pri krájaní dochádza k jeho prirodzenému opotrebovávaniu. Čím viac krájate, tým viac sa karbidové "zúbky" odhaľujú a tým je nôž ostrejší. A máme tu vysvetlenie označenia potkaní zub.

O tom, že karbid titánu je fajnový materiál svedčí skutočnosť, že vďaka jeho výnimočnej odolnosti voči mechanickému a tepelnému zaťaženiu sa vo veľkej miere používa pri stavbe kozmických lodí. Ale vráťme sa k nožom. Renomovaná britská skúšobňa CATRA svojím testom potvrdila, že pokles ostrosti čepelí SAKON+ je násobne pomalší ako u bežných oceľových a dokonca pomalší ako u keramických nožov.

Podľa výrobcu, pri dodržiavaní bežných zásad použitia kvalitných nožov, nie je treba pri každodennom domácom krájaní brúsiť čepeľ SAKON+ po dobu celého roka. Z vlastnej skúsenosti môžeme tento fakt potvrdiť. Výsledky spoločnosti CATRA, ktoré sú vždy akceptované odbornou obcou, tak berieme s plnou vážnosťou.

Výsledkom patentovanej technológie Vee-Tech je vytvorenie zliatiny karbidu titánu s oceľou. Pre najlepšie pochopenie princípu potkanieho zuba slúži mikroskopický záber ostria čepele po 6 mesačnom používaní bez brúsenia. Pokiaľ ostrie Vee-Tech má zjavne väčšie "zubky" pre lepšie krájanie, bežné oceľové ostrie je bez akýchkoľvek výbežkov, teda bez schopnosti krájať.

Určite sa teraz spýtate: "A čo po roku?" Kúzlo ostria Vee-Tech spočíva v tom, že nôž môžete bežne brúsiť na brúsnych kameňoch, samozrejme z oceľovej strany, nie karbidovej.

Je logické, že takéto revolučné čepele nie je vhodné skombinovať s bežnými drevenými rúčkami. Voľba preto padla na metakrylovú živicu známu ako syntetický mramor. Tento materiál je bez pórov a pre jeho výborné antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti sa používa i na výrobu kuchynských drezov a pracovných dosiek. Veľký dôraz bol kladený na príkladnú ergonómiu. Hlboká a bohatá transparentnosť živice vytvára elegantnú "chladnú" krásu. Tú ešte zvýrazňuje kontrastná čiernobiela kombinácia.

SAKON+ môžete dostať v dvoch praktických vyhotoveniach. Okrem obľúbeného mnohofunkčného noža santoku je to univerzálny nôž petty a nôž šéfkuchára Gyuto.

https://www.youtube.com/watch?v=8NOGf7eI9-E

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené.

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

O výrobcovi

Hokiyama

Tosa je starobylý názov dnešnej prefektúry Koči, ktorá sa rozprestiera v južnej časti ostrova Šikoku. Sever prefektúry tvoria nehostinné hory, ktoré smerom na juh prechádzajú do úrodnej nížiny zaplnenej nespočetným množstvom ryžových polí. Tie sú chránené pred možnými vlnami tsunami zátarasami, vybudovanými na plážach Tichého oceánu. Znalci japonského kováčstva nenazvú túto oblasť inak ako Tosa.

Viac ako 800 rokov sa v Tose kuje prekladaná oceľ preslávená samurajskými mečmi. Dá sa povedať, že táto oblasť sa stala akýmsi "skanzenom" tradičnej kováčskej výroby. Nájdete tu roztrúsené malé dielničky, v ktorých jednotlivé rodinné generácie vytvárajú pre nás nepochopiteľné skvosty. Je skoro pravidlom, že v dielni pracuje otec so synom, aby bola zabezpečená kontinuita tradície. Vyrábajú sa tu všetky druhy čepelí od poľnohospodárskeho náradia po vzácne nože, no diametrálne odlišným spôsobom ako v oblastiach Seki, Sakai, alebo Tsubame/Sanjo. Tu sa nikdy nevyrábali nože určené na dekoráciu, ale odolné pracovné náradie. Preto sú nože z Tosy vyhľadávané znalcami po celom svete.

Od roku 1919 patrí firma Hokiyama Cutlery medzi priekopníkov zdokonaľovania tradičnej výroby kuchynských nožov. V zmysle hesla "dobré treba zachovať a pokiaľ sa dá, tak aj zdokonaliť" Shinsuke Hokiyama vytvoril v svojej firme 3 línie: tradičnú, praktickú a inovatívnu.

Tradičnú líniu /Tosa-Ichi/ tvoria ručne kované čepele od takých majstrov akým je Takeo Murata. Ide o vrstvenú oceľ, pričom jadro tvorí špičková vysokouhlíková oceľ typu shirogami alebo aogami. Na tie najlepšie kúsky je použitá Hitachi Blue Super. Najčastejšie sú čepele v neleštenej forme kurouchi. Nože si vyžadujú starostlivosť, keďže tento materiál nie je antikorózny. Praktická línia /Sakon/ je symbiózou tradičných výrobných postupov s modernými materiálmi a dizajnom. Okrem vysokouhlíkovej ocele je použitá i veľmi tvrdá prášková nástrojová oceľ a tiež damascénska oceľ. Dôraz je kladený na precízne spracované a ergonomicky vyladené rúčky. Inovatívna línia /Mugen/ je pýchou firmy Hokiyama Cuttlery. Adoptuje pokrok z iných oblastí do výroby svojich nožov. Ide hlavne o samoostriace sa nože SAKON+ s patentovou Vee-Tech technológiou prevzatou z leteckého a kozmického priemyslu.

Priateľské vzťahy s majiteľom firmy Hokiyama Cuttlery pánom Shinsuke Hokiyamom nám umožnili postupne Vám prinášať tie najzaujímavejšie nože z legendárnej oblasti Tosa.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk