Kategórie
Yanagiba 153123 - sashimi nôž
Yanagiba 153123 - sashimi nôž Yanagiba 153123 - sashimi nôž Yanagiba 153123 - sashimi nôž Yanagiba 153123 - sashimi nôž Yanagiba 153123 - sashimi nôž Yanagiba 153123 - sashimi nôž Yanagiba 153123 - sashimi nôž Yanagiba 153123 - sashimi nôž Yanagiba 153123 - sashimi nôž Yanagiba 153123 - sashimi nôž Yanagiba 153123 - sashimi nôž Yanagiba 153123 - sashimi nôž

Yanagiba 153123 - sashimi nôž

Dostupnosť: na sklade
Doprava zadarmo: Viac informácií
Zľava: 2 % zľava pri nákupe nad 200 €
Viac informácií o našom systéme bonusov
Rúčka: Drevená
Dĺžka čepele: 24cm
Typ čepele: Oceľová
Použitie: Sushi, sashimi
Výrobca: Hokiyama

24cm ultratvrdej ocele a osemhranná bambusová rúčka - jasná voľba skvelých sushi majstrov. Jednostranný brus vhodný pre pravákov. Súčasťou je elegantná a praktická bambusová saya.

Vyberte si variantu!
555,00 €s DPH
+ -

Detail produktu

Sashimi nože SAKON RYUGA patria do praktickej línie produktov firmy Hokiyama Cutlery. Z pohľadu použitých materiálov ako i samotného vyhotovenia predstavujú to najlepšie pre profesionálnych sushi majstrov. Nože boli navrhnuté a vyrobené tak, aby majster nestrácal svoj drahocenný čas prílišnou starostlivosťou o svoj nástroj.

Yanagiba znamená v preklade vŕbový list. Sú tak označované sashimi nože, ktorých dlhá a štíhla čepeľ pripomína list smutnej vŕby. Pravá yanagiba má jednostranný brús. Vďaka nemu máte lepšiu kontrolu nad rezom, dlhé plátky mäsa sú súmernejšie a dokážete ukrojiť i ten najtenší plátok mäsa, ryby alebo zeleniny. Kto s takýmto nožom pracoval, len ťažko sa vráti k obojstrannému brusu.

Pozrime sa bližšie, prečo nože SAKON RYUGA patria k absolútnej špičke v triede sashimi nožov. Začnime materiálom čepele. Väčšina kvalitných sashimi nožov používa Yasuki Hagane /Shirogami, Aogami a Aogami Super/. Ide o veľmi tvrdé ocele s vysokým obsahom uhlíka. Tento tradičný japonský materiál dosahuje tvrdosť 60 až 63 HRC. Čepele SAKON RYUGA sú však vyrobené z rýchloreznej nástrojovej ocele SRS15. Je to špeciálne legovaná oceľ nielen s vysokým obsahom uhlíka /nad 2%/, ale i s prímesami volfrámu, kobaltu, titánu, vanádu, molybdénu a chrómu. Procesom práškovej metalurgie sa vytvorila ideálna mikroštruktúra, výsledkom ktorej je pevná, odolná a húževnatá oceľ s tvrdosťou 64 - 65 HRC.

Navyše vďaka chrómu, titánu a kobaltu oceľ neoxiduje a má antikorózne vlastnosti. Znamená to, že čepeľ nie je treba ošetrovať a jej ostrie vydrží veľmi dlho. Yanagiba má samozrejme vrstvenú čepeľ a vonkajšia vrstva tkz. „support steel“ je z mäkšej nehrdzavejúcej ocele SUS405.

Tá najvyššia trieda sashimi nožov sa skoro výlučne dodáva s rúčkami v tvare osemhranu. Yanagiba SAKON RYUGA ju má vyrobenú z vrstveného bambusu. Laminovanie bambusu prebieha vo fabrike vyrábajúcej bambusové časti volantu luxusných japonských áut. Touto technológiou sa dosiahne dokonalá odolnosť voči vlhkosti. Dva nity zabezpečujúce pevné spojenie rúčky s čepeľou majú i dekoratívny charakter.

Pri navrhovaní nožov SAKON RYUGA sa dbalo na každý detail. I tak výnimočná čepeľ je dotvorená vyleptaným obrazom japonského mýtického draka, ktorý na želanie môže byť i gravírovaný. Súčasťou je elegantná bambusová saya, ktorá spoľahlivo zabráni poraneniu počas premiestňovania noža.

Pozývame Vás do Nippon Knives zažiť pocit toho najslávnejšieho sushi majstra.

©2010-2017 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives,www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

O výrobcovi

Hokiyama

Tosa je starobylý názov dnešnej prefektúry Koči, ktorá sa rozprestiera v južnej časti ostrova Šikoku. Sever prefektúry tvoria nehostinné hory, ktoré smerom na juh prechádzajú do úrodnej nížiny zaplnenej nespočetným množstvom ryžových polí. Tie sú chránené pred možnými vlnami tsunami zátarasami, vybudovanými na plážach Tichého oceánu. Znalci japonského kováčstva nenazvú túto oblasť inak ako Tosa.

Viac ako 800 rokov sa v Tose kuje prekladaná oceľ preslávená samurajskými mečmi. Dá sa povedať, že táto oblasť sa stala akýmsi "skanzenom" tradičnej kováčskej výroby. Nájdete tu roztrúsené malé dielničky, v ktorých jednotlivé rodinné generácie vytvárajú pre nás nepochopiteľné skvosty. Je skoro pravidlom, že v dielni pracuje otec so synom, aby bola zabezpečená kontinuita tradície. Vyrábajú sa tu všetky druhy čepelí od poľnohospodárskeho náradia po vzácne nože, no diametrálne odlišným spôsobom ako v oblastiach Seki, Sakai, alebo Tsubame/Sanjo. Tu sa nikdy nevyrábali nože určené na dekoráciu, ale odolné pracovné náradie. Preto sú nože z Tosy vyhľadávané znalcami po celom svete.

Od roku 1919 patrí firma Hokiyama Cutlery medzi priekopníkov zdokonaľovania tradičnej výroby kuchynských nožov. V zmysle hesla "dobré treba zachovať a pokiaľ sa dá, tak aj zdokonaliť" Shinsuke Hokiyama vytvoril v svojej firme 3 línie: tradičnú, praktickú a inovatívnu.

Tradičnú líniu /Tosa-Ichi/ tvoria ručne kované čepele od takých majstrov akým je Takeo Murata. Ide o vrstvenú oceľ, pričom jadro tvorí špičková vysokouhlíková oceľ typu shirogami alebo aogami. Na tie najlepšie kúsky je použitá Hitachi Blue Super. Najčastejšie sú čepele v neleštenej forme kurouchi. Nože si vyžadujú starostlivosť, keďže tento materiál nie je antikorózny. Praktická línia /Sakon/ je symbiózou tradičných výrobných postupov s modernými materiálmi a dizajnom. Okrem vysokouhlíkovej ocele je použitá i veľmi tvrdá prášková nástrojová oceľ a tiež damascénska oceľ. Dôraz je kladený na precízne spracované a ergonomicky vyladené rúčky. Inovatívna línia /Mugen/ je pýchou firmy Hokiyama Cuttlery. Adoptuje pokrok z iných oblastí do výroby svojich nožov. Ide hlavne o samoostriace sa nože SAKON+ s patentovou Vee-Tech technológiou prevzatou z leteckého a kozmického priemyslu.

Priateľské vzťahy s majiteľom firmy Hokiyama Cuttlery pánom Shinsuke Hokiyamom nám umožnili postupne Vám prinášať tie najzaujímavejšie nože z legendárnej oblasti Tosa.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

K tomuto produktu vám odporúčame

oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk