Detail produktu
Bolo by veľkou chybou pomýliť si tento nástroj so sekáčikom na mäso. Na prvý pohľad sú si dosť podobné, no funkčne veľmi rozdielne. Oba majú širokú hranatú čepeľ, ale sekáčik patrí do inej váhovej kategórie. Rovnako tak je jeho ostrie prispôsobené na rozdeľovanie mäsa, šliach, chrupaviek a menších kostí tlakom.
Nôž čínskeho šéfkuchára je podstatne ľahší a hlavne, je to nôž. To znamená, že ním krájame ťahom, nie tlakom. Jeho ostrie je preto subtílnejšie. Nôž čínskeho šéfkuchára japonskej značky Fuji Cutlery má 175mm dlhú čepeľ so symetrickým ostrím. Šikovná i pre tých, ktorí s daným typom nemajú veľké skúsenosti, no zároveň dostatočne veľká na pohodlné naberanie. Je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele SUS-420J2. Tak ako sme si u Japoncov zvykli, nemôže chýbať odkaz na hamono a shinogi line. Názov výrobcu v podobe kanji znakov je umiestnený v jej zadnej časti. Rúčka z bukového masívneho dreva padne dobre do ruky. Štyri vyfrézované krúžky zabezpečia, že nôž neskončí tam kde nemá. Váha 325g je vzhľadom na rozmery príjemným prekvapením.
Zemiaky šúpať s týmto nožom určite nebudete, no tých vecí, ktoré zvládne s prekvapujúcou ľahkosťou je skutočne veľa.
©2021 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené.
Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.