Kategórie
Gyuto KF-5 nôž šéfkuchára
Gyuto KF-5 nôž šéfkuchára Gyuto KF-5 nôž šéfkuchára Gyuto KF-5 nôž šéfkuchára Gyuto KF-5 nôž šéfkuchára Gyuto KF-5 nôž šéfkuchára Gyuto KF-5 nôž šéfkuchára Gyuto KF-5 nôž šéfkuchára

Gyuto KF-5 nôž šéfkuchára

Dostupnosť: na sklade
Doprava zadarmo: Viac informácií
Zľava: 2 % zľava pri nákupe nad 200 €
Viac informácií o našom systéme bonusov
Rúčka: Drevená
Dĺžka čepele: 21cm
Typ čepele: Oceľová
Použitie: Univerzálne
Hmotnosť: 145,00 g

Ručne kovaný nôž šéfkuchára. Ukážte kto je v kuchyni pánom. Trojvrstvová čepeľ s jadrom z ušľachtilej Aogami 2. Osemhranná orechová rúčka s prstencom zo stabilizovaného dreva pakkawood. Čepeľ ošetrujte olejom na čepele.

Vyberte si variantu!
140,00 €s DPH
+ -

Detail produktu

Svet sa neustále zrýchľuje. Vyrába sa efektívnejšie, lacnejšie, rýchlejšie a hlavne viac. Naraziť v tejto dobe na poctivú ručnú prácu, pri ktorej kvalita a tradícia vyhrávajú nad množstvom a ziskom, je skôr rarita. Celá plejáda veľkých kováčov je na sklonku produktívneho veku a nie každý si dokázal vychovať adekvátneho nástupcu.

Verili sme, že ak sa obrníme trpezlivosťou a vymedzíme si dostatok času a prostriedkov, podarí sa nám udržať reprezentantov tradičného hizukuri v našom sortimente. Vybrali sme sa preto do legendárnej Tosy, pôsobiska takých velikánov ako sú Tsutomu Kajiwara a Takeo Murata. Prvým úspechom bolo nadviazanie spolupráce s majstrom Kitaokom. Jeho nože sa u nás osvedčili, no potrebovali sme ďalší zdroj na preklenutie dlhých dodacích lehôt. Po viac ako roku máme tú česť predstaviť vám nášho nového dodávateľa Kyohei Forging.

Firmu si založil Kyohei Shindo. Narodil sa v Sappore a ako dospieval, rozhodol sa študovať biológiu na Okinawe. Bol však veľmi zručný a rád sa venoval remeslám. Tie nakoniec zvíťazili nad biológiou a plánovaná cesta Sapporo – Okinawa sa skončila v polovici, na ostrove Shikoku. Pracoval v dielňach skúsených kováčov a jeho nadanie mu pomohlo stať sa v mladom veku inštruktorom v Tosa Cutlery Federation Cooperative Association. Dnes má svoju vlastnú dielňu Kyohei Forging.

Shindo san sa špecializuje na nože typické pre oblasť Tosa. Sú to ručne kované San Mai čepele z „modrej“ ocele Aogami s obojstranným symetrickým výbrusom Hamaguri a povrchovou úpravou Kurouchi. Tak ako tradícia káže, čepele sú značené ručnou razbou. Okrem kanji znakov oblasti (Tosa), mena autora (Shindo), nájdete i typ ocele (blue inside). V tomto konkrétnom prípade bola použitá oceľ Aogami 2 s tvrdosťou 63 HRC.

Čepele sú vsadené do osemhranných rúčiek z orechového dreva. Čierny prstenec je vyrobený zo stabilizovaného dreva pakkawood.

©2024 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives,www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené.

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

K tomuto produktu vám odporúčame

Podobné produkty

oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk