Kategórie
Yanagi F-1124 sashimi nôž
Yanagi F-1124 sashimi nôž Yanagi F-1124 sashimi nôž Yanagi F-1124 sashimi nôž Yanagi F-1124 sashimi nôž Yanagi F-1124 sashimi nôž Yanagi F-1124 sashimi nôž Yanagi F-1124 sashimi nôž

Yanagi F-1124 sashimi nôž

Dostupnosť: na sklade
Doprava zadarmo: Viac informácií
Zľava: 2 % zľava pri nákupe nad 200 €
Viac informácií o našom systéme bonusov
Rúčka: Drevená
Dĺžka čepele: 24cm
Typ čepele: Oceľová
Použitie: Sushi a sashimi
Hmotnosť: 194,00 g
Výrobca: Tojiro

Ručne kovaný profesionálny sashimi nôž. Dvojvrstvová čepeľ s reznou časťou z ocele Shirogami. Ručné tepanie. Rúčka z japonskej magnólie v tvare písmena "D". Jednostranný brus určený pre pravákov. Čepeľ ošetrujte olejom na čepele.

Vyberte si variantu!
217,00 €s DPH
+ -

Detail produktu

Jednostranný brus je doménou japonských nožov. Aby sme boli korektní, treba dodať, že hlavne tých profesionálnych. Ponúkajú hneď niekoľko výhod v porovnaní s obojstranným brusom. Pri pohľade na prierez oboch typov čepelí je jasné, že jednostranný brus má menší uhol ostria a je teda zákonite ostrejší. Bežné hodnoty takéhoto ostria sa najčastejšie pohybujú v rozmedzí 10-15°. Nože vyšších tried majú výbrus Urasuki

, čo je konkávny profil zadnej strany čepele. Ten prispieva k lepšiemu oddeľovaniu potravín od čepele, znižovaniu trenia a čistejšiemu rezu. Všetko kľúčové vlastnosti nástroja úspešného sushi majstra. Ďalšou praktickou výhodou je jednoduchšie a rýchlejšie brúsenie, nakoľko sa brúsi len jedna strana a to časť Shinogi. No nájdu sa samozrejme i nevýhody. Subtílnejšie ostrie je náchylnejšie na vyštrbenie a nože sú striktne delené na tie pre pravákov a nedostatkové pre ľavákov. Pokiaľ dominujú v jemných rezoch, nie sú najvhodnejšie na vertikálne rezy hrubými substanciami, kde inklinujú k oblúkovej trajektórii.

Nože s jednostranným brusom sa zvyknú označovať ako tradičné nože východného typu, alebo anglicky single bevel. Tie profesionálne sa až na malé výnimky vyrábajú z osvedčených vysokouhlíkových ocelí Shirogami a Aogami. Základnými typmi sú Yanagi, Usuba a Deba. Tvary sa môžu od seba mierne odlišovať. Napríklad zeleninový nôž Usuba pre oblasť Kanto má hranatý obdĺžnikový tvar, zatiaľ čo Usuba pre oblasť Kansai má zaoblenú prednú časť a volá sa Kamagata.

Tojiro Shirogami Hammered je najnovšia ručne kovaná línia tradičných profesionálnych nožov od rovnomenného výrobcu. Čepele sú typu Ni-Mai, teda dvojvrstvové. Pracovná časť s výbrusom Urasuki je ukutá z „bielej“ Shirogami 2. Toto Yasuki s tvrdosťou 63-64 HRC je preložené vrstvou mäkšej ocele. Textúra je Kurouchi Tsuchime, neleštená s ručným tepaním a pieskovaným Shinogi. Half tang čepeľ prechádza živicovým prstencom do rúčky s profilom písmena „D“, vyrobenej z japonskej magnólie. Nože sú určené pre pravákov. Vzhľadom na typ ocele je potrebné čepeľ ošetrovať olejom.

Tojiro Shirogami Hammered sú synonymom pre originálne japonské profesionálne nože.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives,www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené.

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

O výrobcovi

Tojiro

Značku Tojiro sme pozorovali už niekoľko rokov. Našu pozornosť sme nesmerovali len na samotné kuchynské nože, ale i na históriu a zázemie firmy, šírku jej sortimentu a schopnosť opakovane dosahovať najvyššie kvalitatívne štandardy. Nakoniec po dlhšom vzájomnom spoznávaní sa, dostalo sa nám tej cti zastupovať značku Tojiro na Slovensku.

Je niekoľko oblastí v Japonsku preslávených koncentráciou výnimočných kováčov a brúsičov. Mestá ako Seki, Sakai, Takefu, Tsubame-Sanjo nie je potrebné predstavovať milovníkom ušľachtilých mečov a nožov. A práve v oblasti Tsubame-Sanjo v provincii Niigata sídli firma Tojiro.

Tojiro je známe predovšetkým dôsledným dodržiavaním osvedčených techník, ktoré sa odovzdávali z generácie na generáciu ešte z čias obdobia Eda. Povinnosťou každého zámožného feudála bolo stráviť určitý čas v hlavnom meste Edo. Bol to znak úcty k vládnucemu šogúnovi. Feudáli prinášali šogúnovi tie najkvalitnejšie produkty zo svojich oblastí. Preto každý z nich zamestnával na svojom panstve tých najlepších remeselníkov. Výnimkou samozrejme neboli ani kováči. Dnes predstavuje pre japonského výrobcu šogúna jeho zákazník. Tým je vysvetlená obrovská starostlivosť o kvalitu, ktorú venujú producenti svojím výrobkom.

Keďže samotné dodržiavanie tradícii v dnešnom konkurenčnom prostredí nestačí, Tojiro zavádza do svojej výroby nové pokrokové postupy a technológie. Stačí spomenúť DP metódu, pri ktorej dokáže výrobca zabrániť nežiaducej dekarbonizácii pri vyšších teplotách. Výsledkom sú veľmi tvrdé a odolné čepele kuchynských nožov rady DP. Možno smelo povedať, že Tojiro predstavuje číru symbiózu tradície a revolučných techník.

Nippon Knives vybral pre Vás to najzaujímavejšie z výrobného programu Tojiro a to nielen po kvalitatívnej ale aj cenovej stránky. Práve pomer ceny k úžitkovým vlastnostiam je veľmi silnou stránkou firmy Tojiro. Presvedčte sa sami a vstúpte do katalógu našich produktov.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené

Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

K tomuto produktu vám odporúčame

Podobné produkty

oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk