Detail produktu
Shirogami, alebo aj White paper steel je ideálnym materiálom na výrobu tradičných nožov východného typu. Táto oceľ sa vyznačuje vysokým obsahom uhlíka, ktorý je synonymom tvrdosti. Tá obvykle dosahuje cez 61 HRC. Vyžaduje si však i údržbu, keďže má sklony korodovať. Preto je potrebné nože po použití opláchnuť, vysušiť a natrieť olejom, tak ako to robia sushi majstri. No nemusíte sa obávať, celá starostlivosť je jednoduchšia ako sa zdá. Môžete použiť z našej ponuky olej Hamono Abura, alebo Kaméliový olej , prípadne iný olej. Nôž nakoniec zasuniete do papierového obalu, ktorý je súčasťou balenia. Jadro Shirogami je chránené po stranách mäkšou oceľou. Tá umožňuje ľahšie brúsenie nožov na keramických kameňoch.
Tieto nádherné a tradičné nože majú obojstranný brus, ktorý je predsa len bližší našim potrebám. Čepeľ je v tmavom rustikálnom vyhotovení /kurouchi/ a od dubovej rúčky v tvare „D“ ju oddeľuje živicový prstenec.
Materiálovo a vizuálne budú tieto nože len ťažko hľadať konkurenciu a pokiaľ by ju náhodou našli, cenou jej nedajú minimálnu šancu.
©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené
Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.
O výrobcovi
Značku Tojiro sme pozorovali už niekoľko rokov. Našu pozornosť sme nesmerovali len na samotné kuchynské nože, ale i na históriu a zázemie firmy, šírku jej sortimentu a schopnosť opakovane dosahovať najvyššie kvalitatívne štandardy. Nakoniec po dlhšom vzájomnom spoznávaní sa, dostalo sa nám tej cti zastupovať značku Tojiro na Slovensku.
Je niekoľko oblastí v Japonsku preslávených koncentráciou výnimočných kováčov a brúsičov. Mestá ako Seki, Sakai, Takefu, Tsubame-Sanjo nie je potrebné predstavovať milovníkom ušľachtilých mečov a nožov. A práve v oblasti Tsubame-Sanjo v provincii Niigata sídli firma Tojiro.
Tojiro je známe predovšetkým dôsledným dodržiavaním osvedčených techník, ktoré sa odovzdávali z generácie na generáciu ešte z čias obdobia Eda. Povinnosťou každého zámožného feudála bolo stráviť určitý čas v hlavnom meste Edo. Bol to znak úcty k vládnucemu šogúnovi. Feudáli prinášali šogúnovi tie najkvalitnejšie produkty zo svojich oblastí. Preto každý z nich zamestnával na svojom panstve tých najlepších remeselníkov. Výnimkou samozrejme neboli ani kováči. Dnes predstavuje pre japonského výrobcu šogúna jeho zákazník. Tým je vysvetlená obrovská starostlivosť o kvalitu, ktorú venujú producenti svojím výrobkom.
Keďže samotné dodržiavanie tradícii v dnešnom konkurenčnom prostredí nestačí, Tojiro zavádza do svojej výroby nové pokrokové postupy a technológie. Stačí spomenúť DP metódu, pri ktorej dokáže výrobca zabrániť nežiaducej dekarbonizácii pri vyšších teplotách. Výsledkom sú veľmi tvrdé a odolné čepele kuchynských nožov rady DP. Možno smelo povedať, že Tojiro predstavuje číru symbiózu tradície a revolučných techník.
Nippon Knives vybral pre Vás to najzaujímavejšie z výrobného programu Tojiro a to nielen po kvalitatívnej ale aj cenovej stránky. Práve pomer ceny k úžitkovým vlastnostiam je veľmi silnou stránkou firmy Tojiro. Presvedčte sa sami a vstúpte do katalógu našich produktov.
©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené
Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.