Kategórie
Gyuto TK-1105 - nôž šéfkuchára
Gyuto TK-1105 - nôž šéfkuchára Gyuto TK-1105 - nôž šéfkuchára Gyuto TK-1105 - nôž šéfkuchára Gyuto TK-1105 - nôž šéfkuchára

Gyuto TK-1105 - nôž šéfkuchára

Dostupnosť: na sklade
Doprava zadarmo: Viac informácií
Zľava: 2 % zľava pri nákupe nad 200 €
Viac informácií o našom systéme bonusov
Rúčka: Kovová
Dĺžka čepele: 21cm
Typ čepele: Oceľová
Použitie: Univerzálne
Výrobca: Tamahagane

Nôž šéfkuchára s 21 cm vrstevnou čepeľou. Jadro z ocele VG-5 a tvrdosťou 61 HRC. Jeden z najobľúbenejších nožov v tejto triede, ktorý poslal G-2 do zabudnutia.

Vyberte si variantu!
132,00 €s DPH
+ -

Detail produktu

Značka TAMAHAGANE sa na Slovensku etablovala v rekordne krátkom čase. Zásluhu na tom má predovšetkým obľúbená rada San Tsubame, ktorá sa zakrátko po predstavení stala najpredávanejším artiklom Nippon Knives. Svoju klientelu si získala aj exkluzívna séria San Kyoto. Je teda len logickým vyústením, že Tamahagane posiela na Slovensko svoju profesionálnu sériu Take.

Ide o celokovové nože, ktoré obsahujú všetky typické črty značky TAMAHAGANE. Čepeľ je trojvrstvová a jej jadro je zhotovené z ocele VG-5. Po stranách je chránené mäkšou oceľou SUS 410. Hrúbka čepele bola násobným valcovaním zredukovaná z 20 mm na 2 mm. Tento proces zabezpečuje odstránenie nežiaducich prímesí a tým dosiahnutie tvrdosti až 61 HRC. Ostrie je symetrické v tvare „V“.

Pri tvarovaní rúčiek sa tvorca inšpiroval jednou z najdôležitejších rastlín Ďalekého východu. Je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele 18/8 a pripomína bambus. Oddiaľ pochádza i názov Take, čo v japončine znamená práve bambus. Ten je považovaný za symbol čistoty a rýdzosti. Rúčka je nielen estetická, ale aj príkladne ergonomická.

Tak ako bambus prináša šťastie, veríme že Vám ho prinesú aj nože Take.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

O výrobcovi

Tamahagane

Tamahagane je označenie prvotriednej ocele, ktorá bola prednostne určená na výrobu tých najkvalitnejších mečov japonských samurajov. Len tie najušľachtilejšie katany sa hrdili čepeľami z ocele tamahagane. Dôvodom bola vysoká cena, ktorá korešpondovala nielen s nekompromisnou kvalitou, ale aj náročným spôsobom výroby.

Tamahagane /tama = klenot, hagane = oceľ/ sa vyrába v hlinených „vaniach“ Tatara s rozmermi 1200x3700x1200mm. Tatara sa postupne vrství železorudným pieskom /10t/ a dreveným uhlím /12t/. Po 72 hodín horenia vzniká asi 2,3t vážiaci „oceľový kvet“ Kera. Ten obsahuje 3 produkty s rôznym podielom uhlíka. Hocho-tetsu je mäkšia oceľ s nižším obsahom uhlíka, zatiaľ čo Nabe-gane a Tamahagane obsahujú 1-1,5% uhlíka čo im zaručuje vysokú tvrdosť. Z celého cyklu výroby sa získa len asi 1t tamahagane. Dnes v Japonsku týmto tradičným spôsobom vyrábajú oceľ tamahagane iba dve oceliarne a to len dvakrát ročne.

Výrobca exkluzívnych kuchynských nožov z mesta Tsubame ležiaceho na severnom pobreží provincie Niigata si pre svoje výrobky prepožičal názov tamahagane. Japonci však prísne dbajú na tradície a morálne záväzky a tak Kataoka konštruuje svoje nože podľa osvedčených starých receptúr.

©2005-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené. Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

K tomuto produktu vám odporúčame

oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk