Kategórie
Kengata SNH-1133 nôž japonského šéfkuchára
Kengata SNH-1133 nôž japonského šéfkuchára Kengata SNH-1133 nôž japonského šéfkuchára Kengata SNH-1133 nôž japonského šéfkuchára Kengata SNH-1133 nôž japonského šéfkuchára

Kengata SNH-1133 nôž japonského šéfkuchára

Dostupnosť: na sklade
Doprava zadarmo: Viac informácií
Zľava: 2 % zľava pri nákupe nad 200 €
Viac informácií o našom systéme bonusov
Rúčka: Drevená
Dĺžka čepele: 19cm
Typ čepele: Oceľová
Použitie: Univerzálne
Výrobca: Tamahagane

Doslovný preklad slova kengata je výraz "ako meč". Názov je odvodený od podobnosti čepele s dýkou tanto. V Japonsku sa tento nôž teší veľkej popularite u šéfkuchárov, pretože zvládne úlohy kladené na typy nakiri a yanagi zároveň.19cm San Mai čepeľ s jadrom z VG-5 o tvrdosti 61 HRC. Tepaná čepeľ /Tsuchime/ je leptaná a jej povrch vytvára krásny saténový efekt. Elegantná rúčka je vyrobená zo stabilizovaného dreva pakkawood.

Vyberte si variantu!
155,00 €s DPH
+ -

Detail produktu

Nože rady San Tsubame patria medzi "priekopníkov" nášho trhu. Značka TAMAHAGANE ich ako prvé vyslala na Slovensko uchádzať sa o priazeň zákazníkov. Dnes je jasné, prečo voľba padla práve na túto radu. Ide o veľmi kvalitné a zároveň atraktívne nože, ktoré sa razom stali bestsellerom obchodu Nippon Knives.

Pre značku TAMAHAGANE typické trojvrstvové čepele s jadrom z VG-5 a tvrdosťou 61 HRC sú dotvorené tepaním /Tsuchime/. Následne je aplikovaná špeciálna leptacia procedúra, ktorá dodáva čepeliam zaujímavý saténový povrch. Ostrie je symetrické v tvare písmena "V".

Rúčky z materiálu pakkawood hnedej farby dotvárajú celkový estetický vzhľad.

©2010-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk, všetky práva vyhradené Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

O výrobcovi

Tamahagane

Tamahagane je označenie prvotriednej ocele, ktorá bola prednostne určená na výrobu tých najkvalitnejších mečov japonských samurajov. Len tie najušľachtilejšie katany sa hrdili čepeľami z ocele tamahagane. Dôvodom bola vysoká cena, ktorá korešpondovala nielen s nekompromisnou kvalitou, ale aj náročným spôsobom výroby.

Tamahagane /tama = klenot, hagane = oceľ/ sa vyrába v hlinených „vaniach“ Tatara s rozmermi 1200x3700x1200mm. Tatara sa postupne vrství železorudným pieskom /10t/ a dreveným uhlím /12t/. Po 72 hodín horenia vzniká asi 2,3t vážiaci „oceľový kvet“ Kera. Ten obsahuje 3 produkty s rôznym podielom uhlíka. Hocho-tetsu je mäkšia oceľ s nižším obsahom uhlíka, zatiaľ čo Nabe-gane a Tamahagane obsahujú 1-1,5% uhlíka čo im zaručuje vysokú tvrdosť. Z celého cyklu výroby sa získa len asi 1t tamahagane. Dnes v Japonsku týmto tradičným spôsobom vyrábajú oceľ tamahagane iba dve oceliarne a to len dvakrát ročne.

Výrobca exkluzívnych kuchynských nožov z mesta Tsubame ležiaceho na severnom pobreží provincie Niigata si pre svoje výrobky prepožičal názov tamahagane. Japonci však prísne dbajú na tradície a morálne záväzky a tak Kataoka konštruuje svoje nože podľa osvedčených starých receptúr.

©2005-2018 Copyright Roman Ulík, Nippon Knives, www.japonskenoze.sk všetky práva vyhradené. Fotografie a texty sú chránené autorským zákonom a ich použitie bez súhlasu autora nie je možné.

K tomuto produktu vám odporúčame

Podobné produkty

oficiálny distribútor pre SR
oficiálny distribútor pre SR
osobný odber v Bratislave
osobný odber v Bratislave
zľavy pre verných zákazníkov
zľavy pre verných zákazníkov
doprava a platba
doprava a platba
viaceré možnosti platieb
viaceré možnosti platieb
Naši partneri

© Japonské nože 2024, eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

Technopol International, a.s., Kutlíkova 17, Bratislava 852 50, 0903761001, japonskenoze@technopol.sk